Masters äntligen här igen

Om man är från Europa kanske det ”rätta” är att tycka The Open är den bästa, roligaste osv turneringen varje år. Men jag tycker inte detta utan för mig är det Masters som är klar etta. Det är alltid spännande att se den där banan och traditionen som finns där är ju inte helt dålig den heller.

Mytomspunnen

Bara det här med alla tokiga historier man hör om den där klubben i Augusta gör ju att intresset går upp. Såg en bild på twitter för någon dag sedan där man visade att det fanns telefonkiosker inne på området. Där har vi ju annars något som klart är utdött nästan överallt.

Det är regler osv som kan tyckas konstiga men fördelen för oss som egentligen inte behöver uppleva dem är ju att det ger historia till tävlingen. Caddies som alltid måste ha de där riktigt varma vita overallerna oavsett hur varmt det är ute, det är förbjudet att springa, du får inte ligga ner, inte vara barfotad osv.

Banan

12:an på Augusta

Att man alltid spelar på samma bana varje år är ju stort det också. Jag tänker inte uttala mig om banan är den bästa taktiskt osv då jag aldrig har spelat eller någonsin kommer att göra det. Kommer troligen aldrig att spela någon annan majorbana för den delen heller. Den ser iaf intressant ut med en del minst sagt klassiska hål.

Men när det gäller att titta på en bana finns det i mina ögon ingen som ser coolare och snyggare ut. Brittiska linksbanor har ju sin charm men inte kan man påstå att de är lika vackra i regn och rusk som Augusta är när blommorna står i full blom.

Om jag fick välja en bana i hela världen som jag fick chansen att spela så skulle Augusta vara klar etta. Visst finns det mängder med andra intressanta banor som St Andrews och Pebble Beach men de ligger klart efter i rang.

Tiden på året

Masters har även en fördel när man ser till tiden på året som tävlingen ligger. Här har man nu gått i nästan ett halvår och mest fryst och längtat till att golfsäsongen ska ta och dra igång. Just i den vevan som sommargreenerna brukar öppna för oss på min klubb ligger denna major. Under en lång tid har man alltså hunnit bygga upp ett sug efter golf. Det är inte lika stort sug efter golf när säsongen har pågått några månader och man även detta år upptäckt att man visst inte har blivit mirakulöst superbra.

En major är man ju alltid sugen på att se men det är lite extra när den kommer så långt efter senaste. Har själv bara spelat en rond i år så mitt golfsug är ju inte direkt helt slut. Har även en härlig förmåga att ökas på under denna helg när man ser värmen och allt grönt och fint. Lite tråkigt är det då bara när man nästa vecka ska ut på klubben och upptäcker att inte ens träden har fått löv ännu.

Det är ju ganska enkelt för mig att svara på frågan vad jag tänker göra på kvällarna denna helg iaf. Nu har jag inte Cmore så det blir SVT och där är det väl i runda slängar 4 h golf per dag eller något sådant som gäller. Närmare 16 h liggande i TV-soffan ska det nog kunna bli denna helg då iaf.

Vem vinner?

Jag såg något program där de talade om att det skulle blåsa ganska mycket de första dagarna vilket ju kan göra det lite svårare för de som slår superlångt och därmed öppna upp fältet lite.

Det trevliga i år är ju att vi har ganska många riktigt stora favoriter. Spieth, Day, Rory, Stenson, Dustin, Fowler osv. Stenson är ju trevligt att han verkar vara i form även om detta inte direkt har varit hans bästa major tidigare så blir jag inte förvånad om han kommer topp 10 eller något sådant. Vinner vet jag egentligen inte om jag tror att han gör även om jag självkart hoppas. Lingmerth ska vi nog inte ha för stora förhoppningar på, klarar han cutten är det med beröm godkänt.

Visst vill jag alltid säga att jag tror att Dufner ska vinna (om vi nu tar bort svenskarna) men det är nog också att hoppas på för mycket. Mitt tips får nog därför gå till en annan spelare som jag gillar och tror kan gå bra här och det är Louis Oosthuizen. Känns som han har ett kontrollspel som kan passa bra. Självklart är ju topp tre i världen också stora favoriter men det känns lite tråkigt att gissa på någon av dem. Louis behöver en ny traktor helt enkelt säger jag.

Produkter från shoppen

Rea!
Det ursprungliga priset var: 89 kr.Det nuvarande priset är: 69 kr.
Mängdrabatt
Mängdrabatt
Mängdrabatt
BlåBlå
GrönGrön
GulGul
+2
49 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
BlåBlå
RödRöd
39 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Mängdrabatt
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>