Hitta sätt att fördriva tiden när du väntar på golfbanan

Saker att göra när man väntar på golfbanan

Att spela tillsammans med andra är ofta roligt och socialt. Men det kan givetvis vara trevligt att gå ut och spela själv också. Att gå ut och spela en runda själva gör att du kan låta dina tankar flyga iväg och samtidigt koppla av eftersom du inte behöver känna någon press av att prata med någon och vara social samtidigt som du spelar.

Lite tid för dig själv helt enkelt. Vilket dessutom är mer passande idag, när vi helst ska undvika att vara för nära andra. Golf går turligt nog att spela med andra eftersom man är ute och kan hålla avstånd, men man kan hålla ännu mer avstånd om man kör solo.

Om du åker ut på banan en dag när det är få som spelar kan du ofta spela själv, men det kan ändå uppstå väntetider beroende på vem som går före dig på banan. Personer som har lägre handicap spelar fortare än dem med högt.

Därför kan det ofta uppstå otakt på banan och det är inte alltid man kan, eller kanske ens vill, gå förbi de som är före. Om man blir fast bakom några som är lite långsammare och väntetiderna blir ett faktum kommer här tips på vad du kan göra medan du väntar.

1. Stretcha de rätta musklerna

Att träna är bra för kroppen och den mentala hälsan. Visst är även golf en form för träning men det ger mer motion än muskler vanligen. Varför inte passa på att träna medan du väntar? Det är klart att du inte kan slänga dig på marken och börja köra igång med armhävningar eller situps, utan att se lite lustig ut, men det finns många mer diskreta träningsformer.

Exempelvis så enkelt som att stå på tå och sen slappna av igen. Det tränar hälsenan och det är bra för den som går mycket. Dina övriga muskler i benet tränas också när du står på tå och sjunker ner igen om vartannat.

Det är också en bra idé att klämma in lite passande stretching. Att öka din flexibilitet hjälper dig på golfbanan. Att stretcha benen, axlarna och bröstmusklerna gör att du blir smidigare när du ska svinga klubban. Det är bra för dina muskler samtidigt över du ökar din balansförmåga.

Även om du kanske gjorde en liten uppvärmning innan rundan så kan det nog tänkas att du inte körde alla övningar som du egentligen borde ha gjort. Då har du tid medan du väntar.

2. Visualisera och planera hålet i förväg

Om du vill lyckas bra på ett hål är det en bra idé att känna hålet väl och att veta hur man ska hantera det redan från början. Det är enklare att göra på din hemmabana då du säkert har spelat samma hål massor av gånger. Men inte lika lätt när du spelar en bana för första gången.

Oavsett om du har spelat hålet tidigare så kan du försöka få dig en så bra bild av det som möjligt och planera hur du ska spela. Fundera ut vinklar, avstånd, vilka klubbor som kan passa och visualisera hur du slår dina slag.

På så vis kommer du väl förberedd och kan spela hålet på bästa möjliga sätt. Om du aldrig har spelat hålet tidigare så blir det en extra utmaning att försöka läsa av så mycket som möjligt med begränsad information, från den position där du står och väntar.

Saker att göra när man väntar på golfbanan

3. Spänning på mobilen

Om du har tråkigt och står och väntar på att den framför dig ska slå eller bli färdig på banan är det perfekt att ta upp mobilen för att roa sig. Finns mycket att göra på mobilen från att kolla sociala medier till att spela ett roligt spel. Du kan köra något klassiskt mobilspel (roliga golfspel som Golf King och Golf Clash t ex).

Går givetvis även att köra sportbetting om man så vill eller läsa lite resultat medan man väntar på sin tur att slå ut. Med tanke på hur mycket man kan göra med mobilen finns det alltid något att lägga två minuter på vid behov.

4. Vård av utrustning

Något som är ganska viktigt men som man inte alltid lägger nog med tid på är vård av utrustning, alltså att ta hand om klubborna framför allt. Men kanske även bollar ibland.

Du kan t ex torka av och rengöra eller rensa grooves osv. Har du någon minut över medan du väntar kan du ta och fixa lite med detta. Det passar kanske att göra rent en av dina klubbor medan du väntar på dem som är framför.

Det finns även annat som kan behöva rengöras, som skorna (spikes och liknande). Har du allt rent och fint så kanske organisera lite i bagen kanske? Så hittar du alla grejer lite snabbare sen.

5. Leta bollar på banan

Har du redan provat alla andra saker och fortfarande har tråkigt kan du köra en klassiker – nämligen att leta bollar. Det finns ofta bollar att hitta, som har gömt sig i buskar och i partier med högt gräs.

Du får både fler bollar och samtidigt något att göra medan du väntar. Känslan att få fram en Pro V1:a ur en hemlig grästuva är fortfarande härlig. Sen ska du väl också se till att du inte hindrar de som kommer bakom från att spela in bollar mot green, för då blir det inte så bra.

Om du ser på lite avstånd att de som är på hålet framför kommer att vara långsamma kan du ju dock alltid ta det lite extra lugnt på slutet av ditt hål och kanske inte ha gasen i botten när du puttar och går mot nästa hål. Då kan du ta en titt i diket på vägen och kanske hitta en till boll.

6. Det är mer än bara golf

På topp 10-listan över vad som är det bästa med golf är naturupplevelsen med som en stark kandidat. Att få lov till att vara ute i naturen och utöva en sport man älskar är fantastiskt, och kom ihåg att njuta av det.

Det är till och med en investering i ett hälsosamt liv, stressnivån sjunker tillsammans med ditt kolesterolvärde. Ta vara på upplevelsen och njut av naturen! Är solen framme kan du ju sola dig en liten stund, speciellt om du hittar en go bänk att plantera dig på i en minut.

Hitta på dina egna favoriter när du väntar

Det finns givetvis en hel massa andra saker man också kan göra när man är ute och spelar golf. Denna listan ska mer ses som en inspirationskälla. Du behöver givetvis inte göra exakt de här sakerna – men kom ihåg ATT du kan hitta på saker att roa dig med.

Det är bättre att hitta på något produktivt och roligt än att stå och bli sur eller stressad över att de som spelar framför är långsamma och störande. De uppskattar säkert också om du inte står och glor och stressar dem! Om du föredrar att röka en cigarr eller att studsa en golfboll på wedgen så är du så klart välkommen att göra det istället för att stretcha / träna eller leka med mobilen.

Nu har du hursomhelst fått en liten lista med saker som du kan fördriva tiden med. Du kan ju alltid prova på sakerna i listan, om du inte kommer på några egna grejer som du hellre gör. Kanske kan du till och med kamma hem en liten vinst eller få starkare vader på köpet. Win-Win alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>