Testa din golfnivå med vårt test

Vi golfare har alla en uppfattning om vad vi är bra och mindre bra på när det gäller golf. Personligen brukar jag alltid säga att jag trivs bättre desto närmare green jag kommer. Andra tycker säkert tvärtom och alla blandningar mellan.

Dock är det ofta svårt att veta exakt vad det är man är bra på och inte utan att göra tester. Det är här vi kommer in i bilden då vi har satt ihop ett ordentligt test att utföra för att ge detta svar.

Ska man sammanfatta testet så är det 14 olika småtest där man slår 10 bollar varje gång. Alltså totalt 140 slag för hela testet.

Det är självklart omöjligt att utvärdera absolut allt då det finns mängder med olika typer av slag att utföra. Därför måste en avgränsning hela tiden göras och det är gjort här även om de stora grupperna är inräknade. Du ska därför putta från flera olika längder, närspel i olika versioner, inspel från olika avstånd och utslag.

Testet kan du hitta under vår nya avdelning under Spel & Träning. Mycket tid har vi lagt ner på att sätta ihop detta varför vi hoppas att ni som besöker oss vill använda er av det.

Dela upp

En bra sak att tänka på är att du inte behöver utföra alla delar om du så önskar. Att utföra allt tar självklart ganska lång tid men det går bra att göra ett fåtal eller dela upp på flera gånger. Är du bara sugen på att se ditt resultat för närspel gör du de proven men skippar resten.

Viktiga är att du testar vad du vill. Sen tycker vi så klart det ger en bättre bild av dig som golfare om du gör alla delar men detta är upp till dig.

Upplägget

Mall för ifyllning vid vårt test

Som redan nämnt är det 14 olika delar. Exakt vad du ska göra under dessa läser du om i artiklarna där vi går igenom varje del. Du hittar där även bilder och grafik som visar det som står i instruktionerna. Poängfördelningen för varje övning finns där också då den varierar ganska kraftigt mellan de olika proven.

De flesta har poäng 1 – 5 som sin grund, det är bara ett par puttövning som har en annan skala. En kort putt går liksom i eller ej så inte stor anledning där att dela ut olika poängnivåer. Ett inspel från 150 meter är en helt annan sak. Allt står i varje artikel. Det finns där även en pdf att ladda ner där poängen kan föras in. Antingen om du vill föra in dem på exempelvis mobilen eller om du väljer att skriva ut och sedan fylla i.

Slutsatser?

Som sagt var är detta ett test för dig varför du inte ska jämföra dig med andra. Visst går det att gå ihop flera personer och göra alla dessa delar och ha det som en tävling (vilket kan vara skoj så klart) men det är inte huvudsyftet.

Utan tanken är att du ska se att du får X poäng på Y uppgift och därmed känner av att det är bra eller dåligt. Efter det kan du träna på just en sak eller känna dig trygg i att det är en av de starka delarna av ditt spel och därmed kan koncentrera mer på annat.

Gör du sedan om detta i framtiden kan du jämföra med tidigare resultat och ser hur du har förändrats som golfare. Då förhoppningsvis till det bättre.

Statistiskt säkerhet?

För att få bästa resultat av något behöver man upprepningar och jämna förhållanden. Vi är fullt medvetna om att det inte kommer att bli något helt säkert resultat om du gör varje prov en gång. Dock är det inte rimligt att utföra varje sak 10 gånger vilket då skulle dra upp dig till 1 400 slag helt plötsligt. Något som väl inte är långt ifrån hur många slag vissa golfare slår under ett helt år.

Därför måste man dra ner på det hela till rimliga nivåer vilket vi har gjort. Vill du dock kan du exempelvis göra testet för säg mellanlånga puttar tre gånger eller något och få ett bättre resultat där.

Andra delen är jämna förhållanden. Inom vetenskapen när de gör seriösa experiment gäller det att alla faktorer är exakt likadana. Detta går självklart aldrig att uppnå ute på en golfbana. Temperaturen är olika, gräset olika långt osv osv.

Vad du kan göra är att försöka få till standardförhållanden hela tiden. Lagom varmt, inte massa regn och andra sådana vädergrejer. Men även att du försöker välja bra mål hela tiden som du senare kan gå tillbaka igen och igen.

Vi testar själva

Golfprylar - Test 2.1 Korta bunkerslag

När arbetet har genomförts med att sätta ihop detta har det inte funnits tid att göra alla delar utan det har mer blivit snabba prov av det hela.

Tanken är dock att allt vid ett tillfälle snart ska provas och då får vi se resultatet. Risken är att mitt självförtroende som golfare kommer att sänkas friskt om jag blir outad som en mycket sämre golfare än jag tror. Men det är bara att bita ihop isf och kanske börja träna lite på golfen.

Intressant kommer det utan tvekan att bli att se exakt vad resultatet blir då jag nu enbart tror saker. Snart kanske jag vet saker också om mitt golfspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>