Vem riktar sig våra artiklar och klipp mot?

Om du är en golfare som har X-problem är det ca noll problem att hitta instruktioner som talar om hur just det där problemet ska lösas. Sen att det ofta är svårt att bara lösa ett problem med hjälp av en video är en annan sak. Det man ofta kan ha bättre framgång med videos är tankesätt och liknande.

Vi som driver denna sajten är inte några proffs på något vis. En kontroll på mitt HCP för tillfället visar att det ungefär är topp 10 % i landet. Detta är då ett HCP runt 10. För några år sedan då jag spelade mer och var en bättre golfare var jag i runda slänger topp 3 % i landet med 4,5 i HCP. En bogeygolfare som har HCP runt 18 ungefär rankas som 35-40 % i Sverige. Snitthandicap 2022 låg totalt på 24,3 för alla (män lägre och kvinnor högre).

Sen kan det låta som skryt med topp 3 % men sanningen är att man då fortfarande är väldigt långt ifrån att kunna golf som de riktigt bra.

Poängen med dessa siffror är bara att visa på att vi här inte är några stora stjärnor utan er skribent är en tämligen normal golfare med lite lägre HCP bara. Även att de flesta andra golfare inte är några singelhandikappare direkt.

Målet för oss är därmed att skapa artiklar som vänder sig mot just denna kategori av spelare. Vi har även ett lite extra fokus på just nybörjare då det ofta är de som söker information och behöver tips. Alltså är målet och våra kunskaper inte inriktade på att få någon att gå från 270 till 280 m i utslag. Vårt mål är snarare att förmedla tankar som kan göra en spelare bättre plus artiklar som tar upp olika intressanta aspekter av detta spel.

Säsongen drar igång och då våra tester

Nu när säsongen är på gång att dra igång ska även våra sådana planer börja ta formen lite mer. Ett exempel på test vi ska göra och skriva om här är att lite mer noga ta reda på hur lång man går under en rond + till bilen osv. Det har ofta pratats om upp mot en mil i promenad per golfrond. Frågan är t ex om det stämmer eller ej? Resultatet oavsett vad det blir kommer att visa ganska bra mängden motion man får.

Vi ska även göra andra testar där vi jämför olika sätt att mäta avstånd och hur bra de är. Att mäta avstånd rätt är en central del i golfen. 5 meter fel är ungefär en halv klubba och ska vi vara ärliga behöver vi inte ha fel klubba också när vi slår våra slag. Det är tillräckligt svårt att slå bollen rätt längd när vi vet avståndet. Att komma rätt längd ner utgångssiffran är fel blir bra ännu svårare.

Alltså sakerna vi kommer att försöka få till handlar med om praktiska saker eller vad man ska kalla det för. Tanken är att ifall vi finner en fråga intressant så är det stor sannolikhet att ni som besökare oss tycker det. Kan vi då får fram ett svar blir vi alla glada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>