Gott nytt år och en blick tillbaka på året för sajten

Denna sajt öppnade upp under andra halvan av 2013 men det var först i början av 2014 som vi verkligen kom igång. Exempelvis öppnade shoppen upp andra veckan i januari. Nu har det därmed alltså gått ett helt år sedan vi verkligen satte igång sajten och därmed passar det bra att sammanfatta lite vad som har hänt och även titta framåt.

Vad har hänt på sajten under 2014?

När året började fanns det ca 30 artiklar här på sidan av olika slag. De flesta var nog olika köpguider där vi går igenom olika saker att tänka på när man ska köpa klubbor, bollar osv. Dessa har inget alls med vår shop att göra så det är alltså inte frågan om någon promotion för saker som vi direkt säljer. Klubbor t ex säljer vi ju inga alls av här utan det är bara tips för dig som funderar på att köpa saker.

Nu när detta år är slut finns det här ca 150 olika artiklar vilket betyder att vi har fått in ganska mycket. Det är dels en del enkla saker som videoklipp med dråpliga, roliga, bra eller intressanta saker. Sen har vi även lite djupare saker som att vi har gått igenom regelboken och försökt att förklara den så enkelt det bara går. Största projektet under året är nog vår nybörjarguide där vi har försökt att titta på egentligen allt som en person som ska börja spela golf kan behöva veta. Detta var ett ganska stort projekt som tog mycket tid men resultatet känns även bra.

Ser man till besökare till vår sida så har det ökat ganska stadigt, eller iaf under säsongen. Nu på vintern har vi haft färre besökare vilket inte är konstigt på något vis. Förhoppningsvis kan vi fortsätta denna trend nästa år också. Fler besökare ger oss möjlighet att göra mer bra grejer med sidan vilket vi självklart gärna vill göra.

Shoppen

Snart är det dags för beachen igen
Snar är vi förhoppningsvis på beachen igen, bilden är
tagen från ett “produkttestmöte” förra sommaren.

Tanken med shoppen från första början var bara att testa lite och se hur det gick att sälja enkla tillbehör till bra priser. Vi har valt att inrikta oss på enklare saker där märken inte spelar någon större roll. En greenlagare fungerar ju lika bra om det inte står något namn på den eller om Titleist har varit framme med sin logga. Dock skiljer priserna väldigt mycket och vårt mål har hela tiden varit att vara så billiga som möjligt. Något jag tror vi lyckas ganska bra med då vi på de flesta produkterna är billigare än våra större konkurrenter. Troligen är vi just billigare för att vi är en mindre aktör som inte alls har så stora omkostnader. Vi har ju liksom inte ett jättestort lager direkt 😉

Det positiva för oss är att det har visat sig gå bra att sälja och vi har haft fler kunder än vad hade trått på förhand. Jag kommer av förklarliga anledningar nu inte att gå in på några exakta siffror utan jag säger bara att det har gått bättre än vad vi trodde, sen ska sägas att vi inte visste riktigt vad vi skulle förvänta oss vilket gjorde att vi inte hade några större förväntningar.

En mycket positiv sak är att vi under hela året inte har haft några reklamationer alls. Detta hoppas vi betyder att alla har fått sina paket som de tänkt sig och att innehållet har varit till belåtenhet. Vi har nästan alltid skickat iväg våra paket inom ett dygn från det att ordern har kommit, orders som har kommit in tidigt på dagen har vi ofta fått iväg redan samma dag.

Vi hade inga större planer på att utöka sortimentet under året men iaf har vi lagt till runt 20 nya produkter till försäljning.

Under 2015 hoppas vi självklart på en positiv utveckling för shoppen på samma sätt som vi sett för resten av sajten. Fortsätter det att gå bra kommer vi troligen också att plocka in fler produkter att sälja. Lite mer vad som händer på denna fronten kommer vi att besluta om när säsongen börjar närma sig.

Sajten i sin helhet 2015

Som jag varit inne på hoppas vi självklart på en fortsatt bra utveckling för denna sida och detta både vad det gäller informationen som finns och shoppen. Vi har ett antal bra guider och liknande som är planerade att göras under det kommande året och dessa kommer säkerligen att produceras. I övrigt så har vi ännu inte riktigt bestämt vad vi ska göra.

Även om shoppen redan har många av de mindre tillbehören som en golfspelare behöver så finns det fortfarande saker som vi kan sälja. Det finns inga planer på att vi ska börja sälja klubbor och liknande utan det överlåter vi åt de stora på marknaden. Men det finns andra saker som vi kan inrikta oss på och i framtiden kanske bli en viktig aktör på marknaden för de som inte bryr sig om märke utan bara vill ha funktion till ett billigt pris.

Oavsett kommer detta att bli ett spännande år för oss. Förhoppningsvis kan vi få till en sida som ni besökare verkligen gillar och där ni kan hitta exakt den informationen som ni söker. Finns det något som vi saknar här på sajten är ni självklart välkomna att kontakta oss och föreslå detta.

Slutligen så önskar vi er alla ett Gott Nytt År!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>