Golfprylar 2020 o 2021

Utan tvekan var 2020 ett intressant år. Det var bränder, BLM, politik i USA m.m. Och sen var det visst något om ett virus som det också pratades om ibland. Detta mycket intressanta år var dock ur ett golfperspektiv ett bra år. Antalet medlemmar i våra klubbar i landet ökade t ex med lite över 11 % jämfört med året innan. Det spelades även 3 miljoner fler ronder under 2020 än året innan vilket är en ökning på hela 40 %

Anledningen till detta hittar vi troligen i viruset där golfen faktiskt var en av grejerna man fortfarande kunde göra utan allt för stora hinder. Visst ingen krattning i bunkrar och flaggorna skulle stå kvar i hålet osv men detta var ju bara detaljer. Så medan många branscher hade gigantiska problem klarade sig golfen förhållandevis bra, säkert finns det delar inom golfen som också hade svårt men på det stora hela var det okej.

Golfprylar 2020

Nu ser vi fram mot sommaren

Så märkte vi av detta då under året? Jo det får man allt säga då vi hade ungefär 55 % fler besökare till sajten förra året om man jämför med 2019. Sen om alla dessa är för pandemin eller om det är så att vår sida är bättre än självklart svårt att säga.

Det troliga är att det är en kombination av det hela då vi lagt in ganska mycket nytt trevligt på sajten som i våra ögon gjort den bättre men samtidigt är det säkert fler som söker efter information också.

Positiva för oss är att det även ökar i shoppen för oss. Det är ju till stor del så klart den som ger oss intäkter från denna sida och ökning där ger möjligheter till att lägga mer tid på annat som inte direkt drar in några pengar men som gör sidan bättre vilket är nice. 60 % fler orders jämfört med året innan är en riktigt bra ökning även om vi självklart är en väldigt liten shop fortfarande. Vi kan nog vara säkra på att Dormy inte direkt är rädda för oss 😉

Men kan vi fortsätta denna trend även under de närmaste åren vore vi väldigt nöjda. Stora drömmen är väl att en gång i framtiden så ska de stora drakarna veta vilka vi är 😀

Nytt innehåll 2020

Efter några år då andra projekt tagit tid från att lägga in nya saker här kom det under året in ett antal saker. Exempelvis startade vi upp en helt ny avdelning som vi kallar för Spel & Träning där vi skrivit artiklar om spelstrategi och övningar. Vi har även börjat lägga in en del klipp från lärare som talar om hur man kan lösa vissa specifika problem. Som det mesta annat är detta självklart ett pågående arbete där det förhoppningsvis nu under året kan komma in ganska mycket mer nytt.

Lite roligt tycker vi är en del av övningarna som vi har lagt in där vi spelat in korta klipp som visar hur man utför övningen. Snart kommer vi nog att bli stora stjärnor på Youtube med våra otroliga klipp. Nja det lär aldrig hända men vi lär oss säkert och i framtiden kan producera ännu bättre klipp som våra besökare förhoppningsvis gillar.

I övrigt publicerade vi ett antal blogginlägg som tog upp olika saker. Vi svarade t ex på Vad Tiger Woods ungefär har i HCP, vi gick igenom 65 misstag som vi golfare gör m.m. Ett bra år helt enkelt

Shoppen 2020

Som sagt var ökade vi antal orders med 60 % vilket vi är riktigt jäkla nöjda med och konstigt vore väl annars. Det är även en utveckling vi kan tänka oss att gå med på även under 2021, vill ju inte vara alldeles för giriga och kräva stordåd varje år.

Annars generellt gjordes det kanske inte några större revolutionerande saker i shoppen under förra året. Som alltid varit vår vana slängde vi in lite fler produkter under året.

2021

Nytt år har vi nu börjat och när det gäller golfen i allmänhet är det bara att hoppas att många som började spela förra året eller tog upp golfen igen även fortsätter framöver. Pandemi eller ej är golf ett strålande sätt att motionera. 8-9 km promenad som en rond handlar om är strålande motion helt enkelt.

Golfprylar under året

Tack vare det framgångsrika förra året råder det ingen tvekan om att det kommer att läggas tid på denna sida och försöka fortsätta utveckling av den. Det högt travande målet är självklart att detta ska bli naturliga stoppet för personer som söker grundläggande information om golf, inspiration till sin träning eller som behöver några peggar eller liknande tillbehör.

Vi får även höra av läsare att de gillar våra grundläggande genomgångar för t ex nybörjare och det är vi tacksamma för. Men lite klassiskt för hur människor är kan man se att trots att vi har många artiklar som tar upp väldigt mycket inom golfen är det en som sticker ut när det gäller antal läsare. Och detta är vår artikel om “Hur långt man ska slå”. Svaret är självklart att längden på slagen inte är det viktiga utan att man kan komma dit man vill men siffror lockar alltid. Det kommer där även in kommentarer där vissa tycker det är kort som skrivs medan andra tycker det är långt. Alltid roliga kommentarer att läsa.

Men generellt på sajten i år kommer det nog att bli utökningar som det handlar om i de olika avdelningarna. Ännu är vi långt ifrån något heltäckande när det gäller artiklar o tanken är att täppa igen så många hål som tiden räcker till. Lite fler köpguider, övningar och nybörjartips ska vi allt få in.

Shoppen 2021

Vi håller nu i dagarna på att titta på första inköpet inför året då det ska fyllas på med de vanliga sakerna som peggar, borstar, groovevässare m.m. Vi tittar där även på att plocka in ett tiotal nya produkter i denna order. Lite olika varianter av sådant vi redan har.

Men kanske lite mer spännande är saker vi håller på att prova ut. Det kommer att köpas in prover av fler grepp t ex för att se vilka som kan vara trevliga att sälja här. Nu har vi bara grundläggande vanliga svarta grepp men detta ska försöka bättras på till iaf en typ till och tittar man på puttergrepp säljer vi bara tjocka men det gillar inte alla så tanken är att plocka in mer klassiska där.

Sen sent i höstas fick vi in de proverna som vi ser fram mot mer att kunna få ut till er. Första är en laserkikare som behöver testas en del för att se att funktionen är bra men är vi där nöjda hoppas vi kunna presentera en kikare till ett betydligt lägre pris än i de större butikerna. Självklart inte något känt namn på den men så länge som den fungerar bra spelar sådant mindre roll.

Lite nya bollar kanske?

Andra området vi tittar på är bollar. Tyvärr kom våra testbollar precis när golfbanan här stängde så bara ett väldigt kort test kunde göras av dem. Detta blir att undersöka mer nu till våren och är resultaten bra där hoppas vi kunna sälja troligen två modeller av bollar under vårt eget varumärke.

Självklart även dessa då till ett mycket bra pris som vi alltid har som mål här på Golfprylar att våra produkter ska ha. Med tanke på hur bra med bollar vi sålde för några år sedan då vi hade ett temporärt bestånd av vattenplockade bollar tror vi att ni som köper av oss ska gilla detta.

Vi får helt enkelt se lite vad som händer men troligen ska det vara bra saker under året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>