Det är synd om amerikanerna

Det verkar vara hårda nya regler på gång för de amerikanska golfspelarna. De ska nämligen i framtiden inte längre kunna lägga in ronder som de har spelat själv.

Jag kan säga att jag kan förstå de som gnäller lite då det ju faktiskt är att säga att man inte litar på personen. Men samtidigt kan jag säga att jag tycker att det är ett sådant litet bekymmer att jag inte bryr mig. För vi har ju dessa regler här i Sverige. Nu vet jag inte hur länge det varit så men under de ca 10 -15 åren eller vad det är som jag spelat golf har det iaf alltid varit på detta vis och inte har jag gråtit direkt över det.

Visst lite tråkigt de där gångerna när man har fått till en kanonrond men spelat själv och därmed inte kunnat sänka sig. Men med tanke på hur reaktionerna brukar vara från vännerna är det nog lika bra då det aldrig är någon som litar på ett riktigt bra resultat när man spelar själv. Många gånger man varit nöjd själv och de bara hånar 😉

Vill du läsa några av de för oss roliga reaktionerna kan du göra det på Golfdigest.

Ska jag inte kunna fuska lika lätt längre???
Ska jag inte kunna fuska lika lätt längre??? Om jag nu vore amerikan dvs.

Känns iaf som att detta är ett väldigt lite problem egentligen. För om man ska vara noga är det ju egentligen bara en spelare med för högt HCP som är ett problem för andra. Om man nu inte ska spela i samma lag med personen som har 10 men som egentligen spelar på 25. För jag förutsätter att man inte innan kunde höja sig hur som helst. Med alla trådar vi har på forum o liknande här om handicapsmyglare som tar hem alla priserna i tävlingar så kan man ju bara fundera på hur det varit om de hade kunnat fuska helt själv utan att ta hjälp av någon.

Skulle nog säga att jag själv egentligen har lite fel handicap då jag inte ofta spelat på det. Var ganska fokuserad i början på att komma ner så långt som möjligt bland siffrorna och då nå slutmålet som ju var 4,5. Har nog dock sällan spelat på det detta året även om jag numera inte bryr mig på alls samma vis då jag bevisat för mig själv att jag kunde komma ner till mitt mål.

Och när jag spelar med folk ger jag ju bara dem en fördel om mitt handicap är för lågt. Värre är ju klart de som istället har 20 men spelar på 10. Själv skulle jag ju aldirg kunna slå en sådan spelare i en tävling då det skulle krävas ett personligt rekord med ca 5-6 slag för att ens gå på hans normala score. Det är här stora problemet ligger. Iaf på vår sida av sjön, de stackars amerikanerna har det väl mycket jobbigare med en inskräkning i deras personliga frihet. Måste ju liksom vara några kommunister som kommit på detta orimliga krav 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>