Regelfrågan – Vad räknas som tillfälligt vatten?

För det första måste tillfälligt vatten vara utanför ett vattenhinder. Det som räknas som tillfälligt vatten är sedan en ansamling vatten som normalt inte ska finnas på ett ställe som är klart synligt. Detta innebär t ex inte att du kan ställa dig och hoppa för att få fram någon droppe vatten och sedan kalla det för tillfälligt vatten.

Du ska alltså se vattnet innan du tar stansen eller efter det att du tagit en naturlig stans. Kommer det då fram vatten är det tillfälligt vatten. Det är inte det ifall marken är väldigt mjuk för att den är fuktig eller om det bara är väldigt blött rent allmänt.

Frost och dagg räknas inte som tillfälligt vatten. Snö och is som är naturligt skapat kan räknas som tillfälligt vatten eller lösa naturföremål.

Om du är i ruffen eller fairway så gäller det att hitta den närmaste punkten där det inte är tillfällig vatten som ej ligger närmare hål. Sedan droppar du inom en klubblängd från denna punkt och detta utan plikt. Du får inte droppa ner bollen i ett hinder eller in på green.

Är du i en bunker får du droppa fritt om du hittar en punkt i bunkern som ej är närmare hål som är fri från vatten. Hittar du inte en sådan kan du droppa på flagglinjen utanför bunkern med ett slags plikt.

Ligger bollen på green gäller det att ta ut den närmaste punkten som har normala förhållanden och placera bollen där utan plikt. Som vanligt får det ej vara närmare hål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>