Regelfrågan – Vad händer om en gräsklippare kör över min boll och den försvinner?

Du slår ett slag som landar i ruffen en förmiddag när du ute på en trevlig runda. Just förmiddagar brukar vara tiden då banarbetarna är ute och klipper banan och detta är en sådan dag. Arbetaren ser heller inte din boll utan kör över den och på något vis försvinner den, kanske i tusen bitar. Vad ska du då göra?

För det fösta måste du i princip vara säker på att just gräsklipparen har kört över din boll. Om du är detta så kan du vara lugn då det inte händer något mer för dig än att bollen är försvunnen. Du ska uppskatta var bollen låg och sedan placera bollen så nära denna plats som möjligt. Du ska alltså placera bollen inte droppa den. Vet du inte exakt plats får du uppskatta positionen så bra du kan.

Skulle bollen inte ligga still när gräsklipparen kör över den utan den är i rörelse så ska du istället spela om ditt slag från samma position utan någon plikt.

Om du inte är helt säker eller i princip så nära säker du kan vara på att det är gräsklipparen som har kört över din boll är det tyvärr bara att slå en ny boll med plikt från platsen du var på. Gräsklipparen skulle t ex kunna suga upp bollen och att den då inte hittas vilket gör det svårt att veta att det just är gräsklipparen som är felet.

Ser du bollen stanna på fairway och sen försvinna kan du vara i princip säker men om den har gått in i högt gräs och sedan försvinner även om en gräsklippare precis kört förbi är det inte säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>