Regelfrågan – Vad händer om du inte är säker vilket boll du spelade på?

Du har för vana att spela på den boll som du senast hittade och detta gör att du inte riktigt kommer ihåg om det var en Titleist med en röd eller svart tvåa på som du spelade. Vad händer då ifall du slår en boll som hamnar under en buske och du hittar två bollar? Eller för den delen hittar två bollar som ligger nära varandra bara ute i ruffen?

Om det där då finns två bollar och du inte kan vara riktigt säker på vilken av dem som är din är det tyvärr så för din del att din boll är förlorad. Det är bara att gå tillbaka till föregående plats och med ett slags plikt slå en ny boll. Du måste veta att den bollen som du spelar på är just din. Av denna anledning är det en bra idé att alltid markera sina bollar på något speciellt vis.

Som ett tips då så säljer vi här på sajten olika former av hjälpmedel för dig som vill markera din boll. Vill du inte ha hjälpmedel fungerar annan märkning också så klart. Bara att du vet vilken boll som är din.

Besök gärna vår shop och se om du hittar något som passar dig

Vad händer om du inte vet vilken boll som är din?

Vid provisorisk

En sak som kan vara bra att veta är att ifall du slår en provisorisk bollen som hamnar i samma område som den först så gäller det att hålla koll.

Säg att du har markerat bollarna på samma vis och att du inte kommer ihåg nummer osv. Kommer du då fram och hittar bägge bollarna men inte kan säga om det var din första eller andraboll så kommer det att räknas som att du har hittat den provisoriska. Du slår då alltså fjärdeslaget även om du faktiskt har hittat den förstabollen.

Kanske inte är jätteofta detta inträffar men är bra att veta hur det då fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>