Regelfrågan – Vad händer ifall outpinnarna hindrar dig?

Din boll ligger nära muren som visar banans gräns

Som så ofta i dessa regelfrågor börjar allt med ett snett slag. Men till skillnad från många andra gånger har du här lite tur då bollen inte har hamnat out of bounds. Dock är turen inte fullständig då den ligger på ett sådant vis att din sving, stance eller själva outpinnen är i vägen för bollen. Frågan är om du får flytta pinnen?

Tyvärr är reglerna hårda för just out of bounds. Detta gäller oavsett om det är en pinne eller annat som markerar banans gräns. Det kan vara en mur eller annat också som är gränsen för banan. Sådana får du aldrig flytta på eller ta fritt dropp ifrån. Om du flyttar en pinne eller annan markering av detta slag så kostar det dig två slag i plikt.

Detta till skillnad från liknande pinnar för vattenhinder eller annat. Dessa kan du flytta på om du vill eller få fri dropp ifrån om de inte går att flytta.

Dina val

Du har tre olika val vid ett sådant här läge. Första alternativet som förhoppningsvis är bästa för dig är att du kan slå bollen som den ligger. Om hindret bara är i vägen lite kanske du kan slå ett hyfsat slag iaf.

Andra alternativet är att gå tillbaka och slå en boll från föregående plats med plikt (regel 18.1). Vilket sällan är ett roligt alternativ. Sista alternativet är att förklara bollen ospelbar (regel 19.1) och sedan droppa med ett slags plikt och slå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>