Regelfrågan – Vad händer ifall man går till fel tee?

Tyvärr är det ganska vanligt att banor inte har märkt ut riktigt tydligt hur man ska gå till nästa hål och om man då spelar en bana för första gången kan man ganska lätt hamna på fel hål. Vad händer om man då slår ut på detta hål?

Vad händer ifall du går till fel tee?

Vi säger att en spelare råkade gå från hål 7 till 15 och spelade klart hålet innan de på nästa tee upptäckte felet. Det som de då ska göra är att ge sig själva två slags plikt för att ha spelat från fel tee. Sedan går de tillbaka och spelar från hål 8 och framåt, när de kommer till 15:e hålet så spelar de det hålet som vanligt. De slagen som slogs på hålet innan räknas inte. Skulle det dock varit så att de har hunnit slå ut på 16:e hålet blir de tyvärr diskvalificerade.

Det behöver knappt sägas men om du upptäcker ditt misstag innan du har slagit ut är det inga problem. Detta även om du skulle ha peggat upp bollen och börjat slå. Stoppar du innan du väl slår till bollen är det ingen slag och därmed är du säker.

Matchspel

Vad som är kanske mest intressant och roligast är vad som händer i matchspel. Om någon slår ut från fel hål i matchspel blir det ingen plikt, detta gäller även om du slår ut från fel tee. Motståndaren har sedan två val. Antingen kan han annullera slaget och då får helt enkelt slå om det. Det kan vara effektivt t ex om det bara skulle vara fel tee och utslaget blir riktigt bra.

Andra alternativet motståndaren har är att godkänna slaget. Vilket kan leda till intressanta saker om du råkar vara på hål 15 när du borde ha varit på hål 7. Du ska då alltså försöka spela bollen till rätt hål vilket kan vara intressant om man uttrycker sig milt. Ingen plikt men ett äventyr kan det då bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>