Regelfrågan – Min boll hamnade i en uppslagen torva på fairway, får jag flytta bollen utan plikt?

Extremt fin illustration av problemet gjord av en framstående proffsgrafiker.

Du spelar allmänt strålande golf och vädret är kanon. Du slår självklart ett kanonutslag och ska efter det bara promenera fram till bollen för att smeka upp bollen på green inför en säker birdie.

Dock upptäcker du då att trots position mitt i fairway med perfekt vinkel och längd in mot green så ligger bollen i en uppslagen torva som någon annan golfare har struntat i att laga. Självklart har även bollen lagt sig riktigt uselt i den uppslagna torvan.

Frågan är då om du ska bli sur på denna okända golfare eller om det inte spelar någon roll då du får flytta bollen utan plikt.

Tryck för att se svar!!

Efter ett fint utslag som hamnar mitt i fairway kan det kännas lite lagom tråkigt att upptäcka att bollen ligger i en uppslagen torva. Att detta är så tråkigt har mycket att göra med att det inte finns någon regel som säger att du får ta lättnad utan plikt för detta.

Troligen är detta en av de mest hatade reglerna inom golfen. Så tyvärr är det bara att slå bollen där den ligger.

Nyligen hände detta t ex Paul Casey på Sawgrass under sista ronden av The Player Championship när han med en birdie hade haft chansen på vinst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>