Regelfrågan – Måste jag droppa om bollen ligger i Mark under Arbete?

Ditt slag har hamnat i ett område som är markerat som mark under arbete. När du kommer fram till bollen så tycker du dock att läget är ganska bra och blir sugen på att spela från positionen. Att droppa skulle ge dig ett sämre läge tänker du. Får du göra spela bollen där den ligger?

Vi kan börja med att göra det helt klart att man får droppa när bollen ligger under mark under arbete. Inget konstigt med det utan alla vet om det. Regel 16 tar upp detta.

Inget tvång

Mark under arbete
Du får spela från Mark under Arbete

Men det finns faktiskt inget tvång om att droppa ifall bollen ligger i mark under arbete. Det är du själv som bestämmer om du vill göra det eller ej. Ett faktum som många troligen inte vet om. Vi talar nu om ett område som är markerat med blå pinnar.

Sen kan man säga att det oftast är utsatt som mark under arbete av en anledning. Troligen är det så att greenkeepern verkligen vill att folk inte ska spela inom detta området. Vilket gör att du bör vara lite försiktig med att välja att spela bollen som den ligger.

Spelar du en viktig tävling på PGA-touren kan det nog vara okej att spela bollen hur den än ligger. Spelar du en lugnt sällskapsrond med vännerna en söndag är det nog oftast bättre att droppa. Sen om underlaget inte är dåligt alls. T ex brukar själva gränsen för mark under arbete dras en liten bit bort från där arbetet utförs och då kan det vara helt normalt gräs. Eller om bollen ligger i sand eller liknande som du inte kommer att skada.

Så sammantaget får du slå en boll som ligger i mark under arbete. Men du kanske ska fundera på det en extra gång om du verkligen ska göra det.

Spelförbudszon

Notera bara att ifall bollen har hamnat i en spelförbudszon så måste du droppa. Det kan vara ett område liknande mark under arbete men andra regler gäller. Utan här är det bara att droppa oavsett hur bollen ligger.

En sådan zon kan sättas upp ifall man verkligen vill skydda något känsligt.

En spelförbudszon markeras med blå pinnar med grön topp.

Produkter från shoppen

Mängdrabatt
Rea!
Det ursprungliga priset var: 229 kr.Det nuvarande priset är: 199 kr.
Mängdrabatt
BlåBlå
GulGul
VitVit
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Mängdrabatt
BlåBlå
GulGul
LjusblåLjusblå
+2
49 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>