Regelfrågan – Hur många slag kostar detta spelaren?

Är det tillåtet i golf att slå ett slag med ryggen mot målet eller måste magen peka mot hålet?

Titta på videos under rond

Är det tillåtet i golf att slå ett slag med ryggen mot målet eller måste magen peka mot hålet?

Att hamna i skitlägen i skogen tillhör golfen och det kan ibland kräva lite kreativitet för att ta sig ur problemen om det ens går med sådan hjälp.

Frågan är då om detta är ett tillåtet sätt att lösa det hela på? Hur många slag blir det för denna golfare?

Kolla svaret nedan men gissa gärna först om du vill!

Tryck för att se svar!!

Att slå ett slag i golf kräver i princip att man står på ena sidan av bollen med bägge fötterna och sedan svingar. Vilket spelaren här gör utan tvekan. Det finns inget i reglerna som säger att man måste ha magen mot målet. Alltså är det helt enligt reglerna att utföra ett slag på detta vis.

Dock var det först en luftsving vilket kostade ett slag så totalen blir därmed två slag för detta äventyr vid trädet.

En sak som kan tilläggas är att golfaren som självklart vill vara väldigt anonym bara vill påpeka att han är vänsterhänt och därmed här slår med fel hand. Golfaren säger att den aldrig någonsin i hela sitt liv har gjort en luftsving.

Jag som skriver detta är självklart absolut inte alls samma person som är med på video och tror därför på ordet från en sådan ärofylld person 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>