Regelfrågan – Får man sitta på ett träd eller likande när man slår ett slag?

Bollen har lagt sig illa till i närheten av ett träd, stubbe eller något annat. För att kunna slå ett slag måste du sätta dig på saken som är i vägen. Frågan är då om du får göra detta eller ej. Måste man stå “normalt” på gräset eller kan man ta sin stance i princip hur som helst?

Får du sitta på ett träd när du slår ett golfslag?

Svaret är att det är helt fritt fram för dig att ta din stance på detta viset som du ser i bilden här ovan. Så länge som du inte bygger din stance på något vis genom att bryta grenar, flytta grejer för att ge dig stöd osv är det fritt fram att utnyttja det som finns på banan.

Att det är på detta vis är inte så konstigt då det annars skulle kunna bli problem med gränsdragningar. Skulle man få ta en konstig stance när bollen ligger dåligt i bunkern, eller sätta sig på knä när bollen ligger långt under fötterna? Allt är saker du får göra då det helt enkelt skulle vara svårt med en annan regel.

Bygg ingen stance och utnyttja banan smart när du kan. Det är tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>