Regelfrågan – Får jag titta på instruktionsvideos under ronden?

Får jag titta på instruktionsvideos eller besöka sajter som har bra tips under en rond?

Det är inte direkt ovanligt att det går dåligt i lite olika utsträckning under en rond och frågan är då om man kan dra fram sin mobiltelefon och söka svar på nätet för att kanske hitta en lösning på ett tillfälligt problem?

Titta på videos under rond

Svar i t ex videoklipp som hjälper dig att bota slicen eller om det bara är texten som hjälper till med lösningar på problemen. Kanske behöver du lära känna banan bättre och vill kolla upp lite bilder och beskrivningar på golfklubbens hemsida osv.

Är detta något man kan göra eller räknas det som ett regelbrott? Klicka nedan för att få svaret! Gissa / svara gärna själv i förväg för att se om du har koll på vad som är godkänt.

Tryck för att se svar!!

Det är faktiskt så att det är tillåtet att kolla på videoklipp när man spelar golf. Det finns så klart några saker man måste hålla koll på för att få göra det. T ex är det inte tillåtet att titta på video från den just pågående ronden och sen är det inte tillåtet att fördröja spelet pga av tittandet. Det får heller inte finnas några lokala regler som förbjuder tittandet på video under en rond. Vilket kanske inte är så troligt under en vanlig rond men som skulle kunna finnas på tävling.

Men så länge som du håller dig inom de reglerna är det alltså okej att surfa in på din favorit instruktörs sajt och insupa hjälpen som där finns. Du kan alltså även gå in hit på Golfprylar och läsa om spelstrategi eller andra smarta saker du kan hitta här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>