Regelfrågan – Får jag öva mellan hålen?

Spelet sitter inte alls där för dagen (trots att du har spelat kanonbra hela året) men du tänker inte ge upp trots detta.

Du kommer då på den brilliant idén att du kan träna lite på spelet mellan de olika hålen för att hitta tillbaka till det normalt strålande spelet. Det är lugnt ute på banan så vilken roll kan det spela om du övar lite.

Varför inte dra några bunkerslag, chippar eller för den delen försöka komma fram till varför drivern går spikrakt åt vänster för dagen.

Frågan är då om du får träna mellan hålen?

Tryck för att se svar!!

Lite överraskande är detta faktiskt tillåtet. Det är faktiskt t o m tillåtet att övningsputta eller chippa på t ex hål 12 ifall du får vänta på att slå ut på hål 13. Självklart är det inte tillåtet att göra detta ifall det är andra spelare som är på väg mot greenen på det hål där du vill öva. Du kan även putta och chippa på tee om du vill.

Du får inte öva på slag i en bunker eller något annat hinder och det är absolut inte tillåtet att öva under tiden som du spelar ett hål. Du får heller inte öva genom att slå t ex en full järn 3:a medan det du väntar mellan hålen. Det är inte tillåtet med övningsslag som är fullsvingar.

Viktigt att veta är att på tävlingar kan det finnas en regel som säger att detta inte är tillåtet. Det är upp till tävlingskommittén att avgöra detta. Exempelvis är det inte tillåtet att öva på PGA-touren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>