Regelfrågan – Är traktorspår mark under arbete?

Räknas traktorspår som mark under arbete?

Banarbetarna är våra hjältar då de sköter om våra golfbanor. Utan dem så hade det varit mycket tufft att försöka spela golf. Ibland kan det dock bli lite problem.

Vi tänker oss här att det har regnat mycket den senaste tiden så marken är mjuk. Banarbetarna har då varit ute och gjort något jobb och kört med en traktor, klippare eller liknande.

Ditt slag har som vanligt missat fairway och råkat hamna precis där de har kört. Tyvärr är spåren ganska djupa vilket kommer att försvåra ditt slag. En tanke slår dig då. Får jag fri dropp för att detta är mark under arbete?

Reglerna är tyvärr hårda mot dig

Även om det spontant känns som det skulle vara mark under arbete är detta faktiskt inte det. Reglerna för mark under arbete har ett antal undantag för vad som inte räknas som det. Just detta är ett sådant undantag. Alltså är det inte fri dropp för traktorspår.

Dock kan du fortfarande klara dig undan och det beror på vad din klubb har för lokala regler. De kan nämligen ha en lokal regel som säger att just sådana här saker kan räknas som mark under arbete. Det är alltså värt att kolla upp de lokala reglerna och se vad som gäller på din klubb.

Har det varit riktigt busväder är det mer troligt att det finns med en skrivelse i de lokala reglerna om att skador av detta slag räknas som mark under arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>