Är golfens regler svåra?

Golf är både ett enkelt spel och ett avancerat spel. I grund och botten handlar det om att ta sig från utslagsplatsen till hålet på så få slag som möjligt. Alltså enkelt på det viset men sen finns det så klart mer avancerade saker på vägen att ta hänsyn till.

Men lite snabbt kan man säga att man ska vara försiktig med att flytta på bollen. På green får man markera den och lyfta bollen. Om man ska droppa osv får man göra det också. Annars ska man vara försiktig.

Är det svårt att förstå golfens regler?

Du kan nästan alltid slå bollen där den ligger. Har bollen passerat förbi vita pinnar betyder det att den är utan för banan (out of bounds) och då måste du slå om från förra platsen. Annars kan du alltid spela den där den ligger förutom några få undantag. Hamnar bollen i vattnet t ex pliktar du ett slag och droppar en boll enligt några alternativ. Som t ex där bollen skar linjen till vattenhindret. Ligger du i en buske eller liknande kan du också droppa och plikta ett slag.

Där har du till stor del reglerna som man behöver veta från början. Viktigaste saken är inte en regel egentligen utan det är säkerhet. Slå t ex aldrig ett slag när du tror det finns en risk att du träffar någon annan. Övningssvinga inte mot någon annan heller. Tänk på säkerheten helt enkelt.

Om du börjar spela golf

Man ska inte vara direkt orolig för reglerna då detta kommer att lösa sig med tiden. Spelar du kommer du lära dig fler regler med tiden. Det viktiga är att du vågar fråga om du undrar över något regelmässigt.

Det är egentligen inte så viktigt att kunna alla regler när man börjar spela golf. Gör du något fel ute på banan spelar det egentligen ingen roll. Du spelar golf för att det är roligt och råkar du bryta mot någon regel då spelar det ingen roll.

Om du blir biten av golf och börjar ställa upp i tävlingar bör du ha lite bättre koll på reglerna då du tävlar mot andra då. Annars tävlar du bara mot dig själv och då spelar det ingen roll om du missar att ge dig plikt en gång eller två.

Vår genomgång av reglerna

Vi har gjort en ordentlig genomgång av reglerna här på sajten. Samtidigt som har har försökt att hålla nere texten till att inte bli allt för lång.

Vill du veta mer om golfregler är det alltså ett tips att besöka Golfens regler – Enkla versionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>