Varför du ska köpa av oss på Golfprylar.nu istället för de stora shopparna?

Varför ska någon handla av oss här på Golfprylar när det finns större och mer välkända shoppar ute i landet. Självklart en bra fråga det och svaret är till stor det ska jag försöka gå igenom här. Sen kanske bästa anledningen av allt är att vi skulle gilla det 😉

Sortiment

Med sortiment menar jag nu inte att vi har ett större heltäckande sådant jämfört med Dormy, Dimbo och Stadium som jag här tänker använda som jämförelse. Det jag menar är att vi i vårt sortiment är bra på vissa saker men har valt att skippa andra helt och hållet. De vi satsar mer på skulle jag säga att vi är ganska bra på också. Peggar t ex har du ett stabilt urval av hos oss.

De andra shopparna är de du ska besöka om du är ute efter klubbor, kläder, bagar och annat liknande. Av flera olika anledningar sysslar vi inte med det utan vi koncentrerar oss på det här med tillbehör. Tanken med Golfprylar.nu är att det ska vara stoppet för dig som inte är ute efter nya klubbor men behöver fylla på med förbrukningsvarorna som behövs för att spela golf. Men samtidigt inte vill betala extra för grejer där det inte spelar någon roll om något känt märke står på eller ej.

Vissa produkter som vi har hittar du inte hos de andra shopparna alls medan många finns i nästan exakt samma variant eller liknande. De där som är liknande är de vi ska titta lite närmare på när det gäller pris.

Priser

Våra priser på Golfprylar.nu är riktigt bra

Utan tvekan den största anledningen att handla hos oss är våra priser. Hela tanken med vår shop har från första början varit att hålla låga priser jämfört med våra konkurrenter. Jag ska här titta på några exempel som jag tycker visar ganska klart på hur bra vi ligger till i pris jämfört med de tre stora som jag nämnde tidigare.

Jag kommer här att titta på ordinarie pris som shopparna skriver ut och inte någon rea. Sen om någon skriver ett för högt ordinarie pris har jag ingen koll på. Det jag kan säga är att vi aldrig höjer våra priser inför en vara som vi har sänkt pris på (för närvarande har vi ett antal sådana produkter varje månad) utan när vi sänker så sänker vi verkligen.

Priserna är också av förklarlig anledning det priset som gäller just nu. Läser du denna artikel om ett år kan priserna vara annorlunda. Eller för den del redan imorgon kan de ändras och det har jag så klart ingen kontroll över.

Frakt

Vid köp online är frakten en viktig faktor så är det helt enkelt. Fri frakt är en klassiker butiker använder för att locka till sig kunder. Det finns de då som har fri frakt på allt även om det egentligen inte finns något sådant. Fri frakt på allt betyder bara att man har bakat in fraktpriset i själva priset på produkten.

Detta riskerar att bli dyrare för kunderna varför vi inte har använt oss av metoden för alla orders. Vi har istället räknat ut snittfraktkostnaden vi har för varje order på det stora hela och valt att lägga kostnaden därför på 29 kr. Vår ganska låga fraktkostnad grundar sig i att vi alltid försöker skicka så billigt om möjligt till er som köper av oss. Detta gör att vi ofta använder oss av vanliga brev för småorders.

Frakt på Golfprylar.nu

Fördelen för dig som kund är att ordern kommer direkt i brevlådan. Det ska sägas att det finns en nackdel och det är att ett utskick av detta slag inte kan spåras. Detta gör att det är väldigt viktigt att ni som köper av oss är noga med att rätt adress skrivs vid köptillfället. Nu ska sägas att vi sällan har problem med det här på Golfprylar men det kan hända någon gång då och då att det blir fel. Har man t ex precis flyttat är det noga att adressen är en Postnord känner till. Det här med att man själv ska stå på lägenhetsdörren osv kan ibland vara väldigt noga också.

Fri frakt har vi dock för större orders då det går ihop för oss att göra det då och att det blir en liten extra bonus till våra kunder som köper mer. Vi har satt vår frifraktgräns på 500 kr.

Frågan är då hur vi står oss när det gäller frakt jämfört med de andra?

Dormy t ex kör 99 kr i frakt som standard och sedan fraktfritt på orders över 1 000 kr. Dimbo har en lite lägre grundkostnad då de tar 79 kr men samtidigt har de en högre gräns för gratis frakt då deras gräns ligger på 2 500 kr.

Stadium är lite lurigare med sin frakt då den är i många olika steg. Fraktfritt från 399 kr slår de oss på med 100 kr. Sedan finns det många steg när det gäller frakten där billigaste är 29 kr för att sedan stiga beroende på val och troligen sak du köper. En lite större saker som inte kostar mycket har nog en fraktkostnad som är högre.

Sammantaget kan man nog säga att Stadium och vi är ganska lika när det gäller frakt. Men jag anser att vi ganska klart och tydligt slår Dimbo och Dormy när det gäller frakt. Sen om man ska köpa ett nytt järnset spelar det så klart ingen roll att de har en högre grundfrakt då du kommer upp till fri frakt utan problem.

En sak som ska tilläggas är att du kan köpa saker o Dormys butik och hämta ut gratis i någon av Stadiums butiker. Självklart blir det då gratis men det är då inte direkt e-handel vi talar om längre.

Spiknyckel

Spiknyckel

Soft spikes används fortfarande av många golfare och det är ofrånkomligt att dessa slits med tiden eller för den delen av någon anledning trillar av skon. Att sälja en spiknyckel är därför något som alla golfshoppar gör. Vi säljer två stycken här i shoppen och jag tänker jämföra vår lite större och 10 kr dyrare variant då den är mer lik de andra shopparnas.

Detta är verkligen en originalprodukt här på Golfprylar kan man säga då den tillhör de allra första sakerna vi sålde. En spiknyckel kostar här hos oss 39 kr.

Kollar man de andra butikerna så tar de 49 kr i två av dem och 59 kr i en. Inte speciellt stor skillnad alltså men vi slår dem iaf med 10 kr. På bilderna ser det ut att vara exakt samma design på spiknyckeln också så produkten är samma.

Scoreräknare

Scoreräknare

En annan produkt som hängt med länge här i shoppen är en scoreräknare. En intressant produkt som vi säljer bra av men som är en klar vattendelare bland golfspelare. Vissa tycker de är smidiga medan andra inte alls vill använda någon. Vem som har rätt eller fel tar vi ingen ställning till utan vi är nöjda med att erbjuda dem till de som vill ha.

Här ska sägas att Stadium inte har någon alls för tillfället vad jag kunde hitta. Men Dimbo har och Dormy som de tar 119 och 129 kr för. Vad är då vårt pris? Jo vi tar för närvarande 59 kr för dem.

På bilderna för produkterna ser det även ut att vara så nära som möjligt identiska produkter bortsett från att Dimbo säljer en röd och vi andra säljer en gul variant. Du kan alltså köpa in 2 st av oss för samma pris som en hos de andra.

Greenlagare

Greenlagare

Jag skulle nästan säga att en greenlagare är första tillbehöret man tänker på när det är sådana som kommer på tal. Visst är peggar t ex ett tillbehör också men dessa känns mer som peggar och inte tillbehör även om de rent tekniskt är det.

Greenlagare finns i mängder av olika varianter. Vår enklaste kostar 19 kr och är i metall. Dimbo har t ex en likande som de bara tar en kr mer för. Sedan finns det varianter som är i plast vilka inte kostar många kronor. Min huvudjämförelse är en vikbar greenlagare. Det är för närvarande den vi delar ut som en gratisgrej till våra kunder som handlar för över 300 kr. Vårt pris för denna greenlagare om du bara köper en är 59 kr.

Dimbo verkar sälja i princip samma variant som oss bara att de har lite design på markeringsknappen. Denna tar de då 109 kr för. Dormys billigaste fällbara greenlagare kostar 249 kr. Tycker nog att vi tar en klar vinst där.

Stadium säljer bara två stycken olika greenlagare. Det är dels enkla i plast och en icke fällbarvariant. Det intressanta är att vi säljer just den varianten som är ickefällbar som Stadium också säljer. Vårt pris där är 49 kr och deras är 119 kr.

Chippingnät

Chippingnät

Klassisk träningspryl är ett chippingnät. Enkel sak att ha för lite snabbt träning ute i trädgården. Eller självklart för den delen också på klubben där nätet går att använda för att skapa nya mål att sikta mot.

Nätet här hos oss på Golfprylar kostar 149 kr. Det som är lite svårt att säga något om är Stadiums pris då de bara har ett enklare nät som deras ordinarie pris på är 199 kr. Dimbo säljer samma nät för 229 kr som en guideline. Annars har både Dimbo och Dormy samma typ av nät med skillnaden att det står antingen Chipping net eller Chipping på dem. 399 kr tar de bägge för nätet. Du sparar alltså 250 kr genom att köpa hos oss.

Behöver man större anledning till att köpa hos oss egentligen?

Skillnaderna kan variera

Nu jämförde jag bara några slumpmässigt utvalda produkter i vårt sortiment som de också säljer. Andra produkter behöver så klart inte variera lika mycket i pris. Billiga saker som vi och de säljer är självklart omöjliga att ha lika stora variationer i pris.

Men att vi normalt är billigare skulle jag tro är ganska uppenbart.

Litet företag

Då vi är ett litet företag för det med sig en del bra saker också. Dels den härliga känslan av att ha handlat från ett litet företag och även att vi ofta kan vara lite enklare att hitta lösningar tillsammans med på eventuella problem som uppstår.

Vi försöker alltid att lösa allt så smidigt för alla parter. Vidare om vi har ett företag eller liknande som vill komma in med en lite större order så kan vi lösa detta smidigt. Det är lättare för oss att vara flexibla än andra företag. Inte direkt att vi behöver gå och fråga chefen hur något ska lösas 😉

Golfprylars försäljning går uppåt

Det trevliga för oss är att vi har ökat försäljningen ganska kraftigt de senaste månaderna. Det är till stor del tack vara detta som vi redan har beställt ca 25 nya saker som kommer att komma i shoppen förhoppningsvis relativt snart.

En ökad försäljning ger oss större anledning att fortsätta att satsa på denna shop. Sen även om vi ökat är vi inte direkt i närheten av Dormys omsättning på ca 804 miljoner förra året. Detta då Dormy Golf & Fashion Aktiebolag vilket inte räknar in om de har något annat företag i koncernen. Något som brukar vara vanligt för större företag. Vi kan nöja oss med att omsätta 1 % av deras omsättning nästa år vilket även det skulle vara en mycket stor ökning för oss.

Ett steg i taget satsar vi helt enkelt på och jobba vidare på det vi är bra på och försöka bättra det vi är sämre på.

Vi uppskattar iaf alla våra kunder och hoppas att ni sprider budskapet om groovevässare och castlepeggar till alla över hela landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>