Kvinnliga medlemmar hos Royal & Ancient Golf Club

Det verkar nu som att det ska bli tillåtet med kvinnliga medlemmar på den lite lagom klassiska golfklubb. Frågan är om det är rätt eller ej?

För mig handlar denna fråga väldigt mycket om varför man gör denna ändring. Tycker de att kvinnliga medlemmar skulle vara bra för klubben då det blir en trevligare stämning eller något liknande är jag helt för det. Är ändringen för att påtryckningar kommer utifrån gillar jag det inte alls lika mycket.

I mina ögon ska det absolut få finnas golfklubbar som bara har manliga medlemmar. På samma vis som jag aldrig skulle säga något om ett gäng köpstarka kvinnor gick ihop och köpte Augusta, Pebble Beach eller någon annan sådan bana och bestämde sig för att den klubben enbart ska vara öppen för kvinnor. Skulle det hända på min lokala klubb skulle jag självklart gråta lite då det hade varit tråkigt men jag skulle acceptera det iaf. Äger du något bör du ju även har rätt att bestämma vilka som ska vara med och leka.

Det jag egentligen bara tycker är att sådana klubbar ska vara helt privata och därmed t ex inte få några bidrag från staten eller liknande. Nu har jag dålig koll på just bidragsdelen till svenska golfklubbar och banor men det kan mycket väl tänkas att det finns vissa bidrag om man t ex besprutar med något visst medel, har olika typer av kurser osv.

Sen känns det ju som att det bästa rent allmänt är ifall klubbar är öppna för både män och kvinnor. Bättre då att stänga ute spelare som inte lagar nerslagsmärken, inte släpper igenom, är allmänt dryga osv oavsett kön.

Bara att hoppas att Royal & Ancient Golf Club gör denna ändring av rätt anledningar för isf stödjer jag det definitivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>