Golfens myter – Närspelet är viktigast

Det klassiska är att man säger att närspelet är det viktigaste för någon som vill bli bra på golf men frågan är om det verkligen är så?

Stämmer det att närspelet är viktigast?

Och här kommer vi till en av de där myterna som faktiskt stämmer. Spelare slösar bort flest slag i närspelet så är det. Genom att bli bättre på det finns det alltså goda möjligheter att bli en mycket bättre golfare.

En missad putt från 1 meter är ett slag som alla andra slag under ronden. Går det därför att dra ner på snittantalet puttar t ex på en rond gör det otroligt mycket för snittscoren. Kan dina chippar hamna i snitt en meter närmare hål kommer du att sänka många fler puttar. Närspel är viktigt helt enkelt.

Sen självklart går det inte bara att förlita sig på närspel. En spelare måste vara hyfsad på de andra delarna av spelet också för att få ihop en riktigt bra score. Går varje utslag snett kommer du bara delvis att kunna rädda upp det med närspelet.

Att träna mer närspel borde nog de flesta av oss göra även om det är roliga att slå drives på rangen. Dock finns det många roliga övningar du kan göra för närspelet också. Vi tipsar t ex om ett antal närspelsövningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>