Golfens myter – Golfbagen påverkar ditt golfspel?

Alltså detta bär lite emot för mig att säga men det stämmer faktiskt. Jag har alltid spelat med en bärbag och har planerat att göra det så länge jag klarar av det. Det känns liksom som golf för mig att använda en bärbag. Därför så länge kroppen klarar av det är det att bära som gäller.

Påverkas ditt spel ifall du bär din golfbag

Den gången jag spelade fyra ronder samma dag var jag dock inte lika säker på om det var ett bra val. Den sista ronden var det ganska tungt att bära bagen om man uttrycker sig milt.

Men du behöver inte spela så många hål samma dag för att ha en påverkan. Det är helt enkelt jobbigare att bära en bag än att använda en vagn. Vi ska nu inte tala om golfbil som självklart är ännu mindre kraftkrävande.

Det troliga är att ifall du bär bagen kommer du vara tröttare de avslutande hålen än om du använde en vagn. Tröttare spelare innebär sämre spel med tillräckligt stort urval av hål. Sen spelar kondition osv på spelaren mycket stor roll. Den som har bättre sådan kommer inte bli lik trött i slutet av ronden och därmed inte påverkas lika mycket.

Så ja din bag kommer att påverka ditt spel. Sen är jag personligen beredd att ”offra” detta då det som jag säger känns mest rätt att bära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>