Golfens myter – Golf är inte en sport

Folk som gillar att vara bättre än andra har en tendens att se ner på andra saker. Gillar de t ex en väldigt konditionsstark idrott så tycker de typ att alla inte är några sporter. Gillar de boxning, styrkelyft eller annat som kräver något extremt gillar de inte andra saker. Självklart överdriver jag en del här men att golf inte är en sport har man hört många gånger.

Vanligen slipper man iaf höra att det kallas för moderatbandy längre då folk insett att det inte är något för enbart välbärgade utan att de flesta kan spela det. Det folket som kallade det för moderatbandy har nog istället gått över till att kalla det för en ickesport.

Golf är en sport

Är golf en sport?

Sanning är så klart att det är en sport. Sen att det inte handlar om vem som är starkast, snabbast, uthålligast osv är en annan sak.

Visst finns det fortfarande en del golfspelare på hög nivå som inte är speciellt vältränade men de flesta tränar många timmar per dag där gymträning ingår.

För att vara bra på golf måste man kunna ha en hyfsad uthållighet då det faktiskt är frågan om att nästan gå fyra mil på fyra dagar. Självklart något alla kan nå upp till med lite träning. Sen behöver en golfspelare vara rörlig, kunna upprepa en rörelse exakt många gånger, tänka analytiskt, klara av att prestera under press osv osv.

Det handlar alltså om att vara bra på många saker där kanske inte någon sticker ut men det stora är att klara av alla detaljer. En maratonlöpare behöver faktiskt bara vara bra på att springa snabbt under en lång tid. Jäkligt svårt det råder det inget tvivel om och det är nog få som inte skulle kalla det för en sport att löpa en maraton.

Golf är en sport så är det bara att det som testas inte uppnår vissa människors krav. Det positiva för oss andra är att de människorna har fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>