Golfens myter – Det proffsen spelar på är bra grejer

Min favoritspelare eller världens bästa spelare använder X-utrustning. Därför blir jag också sugen på att köpa sådan utrustning. Är detta ett rätt tänk?

Proffsen spelar på de bästa klubbora?

Näpp tyvärr är detta också en form av myt. Dock om man kollar på all reklam osv så ser man att väldigt många går på detta. Annars hade aldrig tillverkarna spenderat så mycket pengar på att göra den typen av reklam. Undermedvetet går de flesta av oss på reklamen som det är när favoriten strosar omkring på golfbanan med en visst typ av klubba eller boll.

Sanningen är istället någonstans mittemellan. Proffsen spelar absolut på bra grejer det tvivlar vi inte på. Dock är inte bra grejer för en spelare samma sak som bra grejer för en annan spelare.

På den gamla tiden när det fanns supersmå bladklubbor att köpa kunde proffsen spela med dessa och göra underverk. Testar du en gammal järnetta av detta slag kommer du snabbt att inse att du inte är ett proffs.

Bra utrustning är den utrustningen som passar dig bra. Har du problem med en slice behöver du klubbor (eller ändring av sving) som hjälper till med detta. Problem som proffsen sällan har och därmed heller inte spelar med klubbor som löser detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>