Golfens myter – Det är dåligt att översvinga

I förra myten talade jag om det här med att titta upp när man svingar och hur det är en väldigt klassisk myt. En annan nästan lika klassisk myt är det här med att översvinga.

John Daly visar på en ordentlig översving

I golfvärlden känns det som att en bra sving ska sluta vågrätt så är det bara. Allt annat är fel och dåligt. Men sanningen är även här att vissa översvingar och blir extremt bra golfare med denna sving. Mest kända exemplet på detta är troligen John Daly.

Som du ser på bilden här bredvid är det en ordentlig översving vi talar om. Även om svingen knappt syns på bilden pga de hemska byxorna. Men det är bara en personlig preferens från min sida det.

Jon Rahm med sin korta golfsving

På samma sätt som det går att bli bra på golf om man översvingar går det även att bli bra om man har en kortare sving. Jon Rahm är ett strålande exempel på detta.

På bilderna här kan du se hur stor skillnad det är på dessa två spelares sving. Resultaten för dem bägge har dock varit väldigt bra.

Visst kan det krävas mer av dig som golfare om du ska bli bra med en kort sving t ex. Det krävs mer styrka att få upp klubbhastigheten på så kort tid t ex. Översving är lättare på det viset men kan vara svårare istället att komma ner på rätt ställe i svingen.

Oavsett är det troligen inte det viktigaste att fundera på. Sen kan det så klart vara nyttigt för just dig att ändra svinglängd. Men det är ett beslut som måste fattas på individbasis och en utbildad lärare som känner dig och din sving behöver nog vara med i beslutsprocessen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>