Golfens myter – Att titta upp är dåligt

David Duval med huvud upp
David Duval med huvud upp

Det är möjligt att detta är myternas myt när det gäller golf. Allt verkar som det ska gå dåligt direkt om man tittar upp när man slår en golfboll. Lagom lång sving, hål nere huvudet och ta inte i allt för mycket verkar vara de tre sakerna man behöver göra inom golfen för att få en perfekt sving.

Sanningen är som mycket annat inom golfen dock inte alls så enkel. Det handlar om hur du är som individ då vissa kan få ett problem om de tittar upp för tidigt medan andra inte får några problem alls.

Annika Sörenstam visar också huvud upp
Annika Sörenstam visar också huvud upp

Vi ska här inte gå in på det tekniska när det kan vara bra eller dåligt osv. Detta av enkla anledning att jag inte på något vis är en utbildad golftränare.

På bilderna här bredvid kan du se ganska enkelt att det går att bli lite lätt hyfsad på golf om man håller huvudet upp. David Duval kanske är lite bortglömd numera men han var etta i världen ett tag. 13 segrar på PGA touren, vinnare av The Open 2001 och som sagt var etta i världen. Om så bara för 15 veckor men iaf.

Annika Sörenstam kanske vi inte behöver gå igenom vad hon har lyckats med inom golfen då det väl i princip är allt.

Bägge är detta spelare som hade huvudet upp när de svingade. Det är alltså inte en dödsdom för en golfare om detta ”problemet” finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>