Ta med klubbor eller hyra på resan?

Ska du ut och resa så finns det klara fördelar med bägge metoderna och dessa ska vi här försöka att titta lite närmare på. Det första vi gör är att titta på lite fördelar och nackdelar med de olika metoderna.

Eget setHyraset
Egen bagHyrset
+Det är dina klubbor så du är inspelad på dem.+Bekvämt
+Du vet att du har klubbor som passar ditt spel.+Slipper oron att bagen inte kommer fram.
+Kan ingå i priset om det är en golfresa du bokat.+Möjlighet att testa några nya klubbor.
-Du måste bära med dig bagen på flyget osv.-Tillbehör som bollar, handskar, skor osv ingår ej.
-Oron finns alltid där att klubborna inte kommer fram.-Du är inte inspelad på klubborna.
 -Du vet inte skicket på klubborna.

Som du ser finns det både fördelar och nackdelar med att hyra eller ta med klubborna. Det är just detta som gör det till en ganska svår fråga för många som ska ge sig ut och resa. En mängd olika faktorer kommer att påverka ditt beslut och det gäller att tänka igenom dessa ordentligt innan man bestämmer sig för rätt väg att gå.

Pris

Det vi inte tog upp i denna jämförelse är priset och det finns en mycket god anledning till det. För det är väldigt svårt att på förhand säga vad som är billigast att göra. Vissa flygbolag som t ex SAS tillåter dig att ta med dig en bag helt gratis om du i övrigt bara har med dig prylar så att du klarar dig med ett handbagage. Du kan inte fylla bagen med massa andra saker än dina golftillbehör men någon sak går troligen att lägga ner som extra strumpor osv. Andra bolag tar istället alltid ut ett pris och detta kan vara ganska högt. Du får annars räkna med ca 300 – 600 kr enkel resa för en golfbag. Lågprisbolagen kan ofta vara dyrare när det gäller bagar och ska du flyga långt kostar det mer.

När det gäller kostnad är det utan tvekan bäst att gå in på ditt flygbolags hemsida och läsa dig till information om detta direkt om du inte fått till dig den tidigare. Det finns mängder av flygbolag och det är väldigt varierande vilka regler de har varför det blir svårt för oss att här lista priserna. Dessa kan också ändras när som helst och vi har inga möjligheter att kontrollera dem regelbundet.

Kostnad för att hyra ett golfset varierar också det kraftigt men priset kan ofta hamna någonstans i närheten av vad det kostar att ta med klubborna på flyget. Ska du bara spela en runda är det troligen billigare att hyra klubbor men om du ska vara där en längre tid så är det troligen billigare att ta med det egna setet. Flyget tar ju inte hänsyn till hur länge du är borta till skillnad från uthyrningen. Vanligen är dock inte priset den stora frågan.

Hur ska man göra?

Det finns inget rätt svar på denna fråga utan du får titta igenom vad som är fördelarna och nackdelarna med de två olika sätten och sedan väga dem mot varandra. Är du en spelare som verkligen gillar dina klubbor och har svårt att tänka dig att spela med andra är det troligen värt att lägga ner den extra energin som krävs för att ta med bagen.

Känner du istället att det inte spelar så stor roll är det kanske bättre att bara hyra ett set på plats. Något som också spelar in är hur länge du ska vara borta. Är det en weekend kanske man mer lutar åt att hyra men om det är longstay som är aktuellt vill man troligen ha sina vanliga klubbor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>