Jag har spelat golf tidigare, är det bara att börja igen?

Det finns många anledningar varför man slutar spela golf. Trevligt nog finns det minst lika många bra anledningar att ta upp golfen igen. Här ska vi gå igenom snabbt vad som gäller ifall du vill börja om med ditt golfspelande.

Året du slutade avgör

Det som avgöra mycket är vilket år du slutade spela golf. Gränsen här är 2004 och det har att göra med golfens datasystem (GIT). Kort kan man säga att om du spelat golf någon gång efter 2004 och då hade grönt kort så ska det vara enkelt att börja om.

Du finns då inne i systemet och behöver bara återaktiveras med ditt gamla handicap. Bli medlem i en golfklubb och återaktivera dig i systemet. Efter det kan du sedan ge dig ut på golfbanan och spela direkt.

Före 2004

Det är om du slutade spela golf innan 2004 som det är lite mer jobb att komma igång. Här kan även läggas till golfspelare som slutade efter 2004 innan de hade tagit ett grönt kort eller bara spelade på Pay and Playbanor.

Om du faller i denna kategori så behöver du genomföra kunskapstest och spelprov igen för att få ditt handicap på 54. En positiv sak för dig som slutade för dessa 20+ åren sedan är att det numera inte alls är samma osmidiga process att ta grönt kort. Golfen har utvecklats mycket när det gäller att ta hand om ny spelare under de senaste 20 åren. Det är mycket smidigare numera att göra detta.

Om du vill börja spela golf igen är tips att gå in på golf.se. Där kan du registrera dig för att börja processen med grönt kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>