Ungas väg till golfbanan

Golf kopplas nog ofta ihop med tanken att det är en lite dyrare sport. Det krävs en initial investering i utrustning som klubbor, bag, kanske lite kläder och andra tillbehör och sen tillkommer årliga kostnader för medlemskap, greenfees, bollar på rangen när man vill slå lite samt resor osv.

Sanningen är att det kan vara ganska dyrt att börja spela golf men det går också att själv välja vilken nivå man hamnar på. Det går att spara in en del genom att köpa t ex begagnade klubbor eller andra lite billigare varianter och genom att hålla sig till det mest grundläggande inom utrustning osv. Det går också att spendera en väldig massa pengar på golf om man bara vill.

Som förälder till någon som är intresserad av golf och att testa på sporten kan det nog dock kännas som en lite större investering att komma igång och att hålla igång spelandet. Om man som ungdom själv vill / behöver betala för sitt golfande kan det säkerligen också kännas som att det är mycket som ska betalas.

Detta speciellt om den unge golfaren blir biten och vill satsa lite mer på golfen. Då kan det tillkomma träningsläger, tävlingar och olika evenemang som kostar en hel del för både spelaren även om det kanske går att få hjälp av ungdomsverksamheten på golfklubben.

Just ungdomsverksamhet är superbra på så vis att det kan hjälpa unga att bli delaktiga i något och att kanske få vara med på saker som de inte alltid hade haft råd med på egen hand. Samt för att skapa gemenskap och ge unga chansen att utöva roliga sporter, som golf. Dock behöver även detta finansieras på något vis och exempelvis kan de unga själva tjäna pengar till föreningen.

Det är en klassiker att de unga säljer saker för att dra in pengar, t ex via DelikatessKungen som har hjälp både idrottsföreningar och skolklasser att få råd med resor och annat de senaste 30 åren. Man kan knacka dörr eller sälja på torget eller till släkt och vänner om man så vill, för att få in pengar som sedan kan finansiera t ex träningsläger, tävlingar och andra resor som kan bli aktuella för golfaren.

Spartips för nya golfaren

För den som vill börja spela golf på en striktare budget finns det en del bra tips som kan göra det hela ganska mycket billigare. Här kommer några av våra bästa spartips för den som vill komma igång med golfen.

  • Billigare klubbor. Köp inte de dyra märkesklubborna. Visst kan de vara bättre och det är något du kan sikta på att köpa tids nog men om du vill komma igång och testa lite så funkar det fint med att köpa något billigare. Du kan kolla efter begagnade set till bra priser eller kolla på billigare märken på nätet etc.
  • Köp inte bollar. Oftast klarar man sig utan att köpa speciellt många bollar. Du kan köpa några lite billigare bollar bara för att komma igång men sen kan man faktiskt ganska enkelt hitta vettiga bollar ute på banan. Detta speciellt om man tar sig tid att kolla runt lite vattenhinder eller vid krångliga hål. Det går att hitta en hel del bra som gör att man klarar sig utan att köpa, speciellt om man köper en bollhov (den investeringen tjänar man igen väldigt snabbt)!
  • Du behöver inte ha några speciella golfkläder från golfmärken som Ping eller andra fina märken. Du kan också spela i vanliga billiga kläder. Det viktiga är att det är kläder som känns sköna och smidiga att spela i och möjligen att det är typ av plagg som passar in på golfbanan (men nuförtiden är det ganska fritt vad som är ok att spela i).
  • När det gäller övrig utrustning så behöver man inte så mycket egentligen. Många saker är mer lyx än nödvändighet. Det man behöver är t ex en greenlagare, bollhov (för att slippa köpa bollar), några peggar och en eller ett par handskar. Detta kostar inte speciellt mycket, speciellt om du köper det hos oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>