Ryder Cup är avklarat för denna gång

Det blev klart ett antal timmars tittande på Ryder Cup denna helg. Som tur var har man två skärmar till datorn så att det gick att ha Viaplay igång ena och lite jobb på andra. Sen har det självklart spenderats ett antal timmar i soffan också. Tänkte försöka kommentera lite saker som jag tänk på under denna upplaga av tävlingen.

Designen???

Något som har stört mig under de år som jag tittat på Ryder Cup är vilka otroligt fula kläder speciellt amerikanerna har. Förstår inte hur det är möjligt att få till så fula kläder. De ser ju bara otroligt fåniga ut när de springer omkring i en stickad amerikansk flagga på bröstet. Hoppas klart på bättring där till nästa gång.

Slagen

Det härliga med denna tävling är att det är matchspel och det gäller så otroligt mycket i form av ära. Därför får man se slag här i parti och minut som man knappt aldrig annars gör. T ex hade vi ju två amerikaner som skyade sina utslag på 1:an. Jag ser normalt ganska mycket golf iaf och jag kan inte komma ihåg när jag såg ett sådant slag på en PGA tour tävling senast.

Sen har man de fantastiska slagen också. Kaymers sätt att avgöra sin match, var det Simpson som behövde sänka ett snorsvårt slag från ruffen för att dela hålet och som gjorde just det och vi har ju inte minst Donaldsons slag in till sista green. Måste vara otroligt härligt att gå upp till green för en säkrad vinst i matchen och hela tävlingen.

Varför vinner Europa?

Det är två stora anledning enligt mig. Vad som finns och vad som saknas. Europa hade troligen ett starkare lag när det gäller toppen, sedan kanske amerikanska laget egentligen är lite jämnare. Men det räcker inte att ha ett jämnt lag när du möter Stenson, Rose och Rory t ex. Sen verkar det även som att Europa har fler spelare som är grymt sugna på att vinna. I USA var det till stor del Reed som visade att han ville vinna (sen kanske han ibland gör det lite fult men det är en annan sak) medan Europa har spelare som Poulter som känns som han vill vinna lika mycket som det amerikanska laget tillsammans.

Jason Dufner

Men vi får inte glömma att USA saknade en del spelare så som Tiger Woods pga av skador men det är ju en del av spelet. Men den som saknades mest i USA måste ju ha varit min stora favorit Jason Dufner. Han hade säkert plockat in 5 poäng själv denna helg och då hade resultatet sätt klart annorlunda ut. Håller mina tummar att han kommer tillbaka från sin skada snart och håller sig frisk. När jag googlar lite verkar det som att han ska spela i slutet av oktober i Australien vilket ju är kanon.

Sågningarna

Vi hade Mickelson som verkade lite lagom sur efteråt att Tom Watson inte hade låtit spelarna (gissar att Phil menar sig själv) vara med och bestämma vilka som skulle spela vilka matcher. Tja det är ju en fråga om filosofi lite där hur man gör. Men det är ju iaf kapten som ska bestämma. Men eftersom Phil inte fick spela något andra dagen var han väl inte direkt nöjd. Sen hade vi t ex Faldo som var ute och sågade Sergio Garcia vilket också var lite intressant.

Ekwall

Här i Sverige har det varit snack nu dagen efter om det som Patrick Ekwall skrev på Expressens webbsida. Han verkade ha lite svårt att förstå t ex varför man har en tävling mellan USA och Europa. Jag har iaf inga problem med att vi tävling som Europa då det ju gör tävlingen klart mer intressant. Vill ju inte direkt tillbaka till hur det var när det var USA mot britterna och USA nästan alltid vann.

Som Ekwall skriver är han inte någon golfare och det märker man ju när han skriver som han gör. I mina ögon ska man vara väldigt försiktig i det man skriver när man om något man inte har en aning om. Sen att han vill slänga ut att vi golfare är något konstigt släkte får man ju säga lite vad man vill om också. Men att han skriver som han gör har ju till stort att göra med att han vill sticka ut lite och ha åsikter. Är ju liksom roligare att få reaktioner från läsarna.

Sen ska man självklart kunna skriva om något man inte är totalt insatt i och det kan ju vara en vinkling på det hela. Men man ska då vara väldigt försiktig med att så nedvärdera en tävling när man bevisligen inte fattar alls vad det handlar om. Jag kommer ju t ex inte att skriva något här om rid VM, konståkning eller speedway. Alla sporter som jag tycker är riktigt tråkiga och därmed skulle kunna tycka att deras tävlingar är meningslösa. Men så är det ju inte alls utan det är ju till stor del de som är intresserade av något som får avgöra det. Konståkning tycker jag är extremt tråkigt men det är ju bara min åsikt och jag har inga problem med att andra tycker det är underbart att titta på, så länge som de inte tvingar mig att titta på samma TV.

Publiken

Egentligen borde Ryder Cup spelas i Europa varje gång då publiken här är totalt överlägsen den som finns i USA. Det var bara någon gång som de jublade när en amerikan missade. Annars tycker jag att det var riktigt bra nivå på det hela där de applåderade även de bra amerikanska slagen. Tyvärr kommer det troligen att bli annorlunda nästa gång då vi igen får stå ut med den amerikanska publiken som är allt annat än sportsliga. Fördelen är ju att det bara blir ännu roligare att vinna mot dem då.

Allt annat

Om det är något vi kan vara säkra på är att jag här har glömt en massa viktiga och intressanta saker att ta upp. Det händer så otroligt mycket under en tävling som denna att mycket tyvärr glöms bort. Ser dock klart fram mot nästa gång det är dags att pegga upp bollen igen då i USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>