Påverkar de andra spelarna i bollen din score?

Man vill gärna tro att det bara är det egna spelet som avgör scoren på en runda. Men det kan absolut finnas andra saker som påverkar ganska friskt också. T ex gjordes en intressant uträkning för någon vecka sedan där spelarnas scorer när de spelade med Kevin Na kontrollerades.

Utan att gå in på själva uträkningen och hur den exakt gick till så var svaret iaf att spelarna i snitt gick på 0,4 slag mer när de spelade med Na än vad de annars snittade. På fyra rondor skulle det alltså bli 1,6 slag vilket på denna nivå ofta innebär väldigt mycket pengar. Då ska vi även lägga till här att Kevin Na är känd för att spela väldigt långsamt. Vilket utan tvekan kan vara mycket irriterande.

Själv tittade jag inte speciellt mycket på golfen just i helgen då det var andra saker att göra istället. Men jag såg iaf delar av slutet på sista rundan och en av spelarna var fruktansvärt frustrerande att titta på. När han skulle slå ett floppslag på ett av de sista hålen så gjorde han säkert 20 provsvingar först och sprang fram och tillbaka hela tiden till bollen. Vilket gör det klart tråkigara att titta.

För dig som vill spela så bra golf som möjligt gäller det därför att hitta vänner som är trevliga att spela med. Har du någon som tjurar ihop totalt lär detta påverka din egna score också vilket är lite tråkigt.

Bra länktips

Listor är ofta ganska roliga att läsa och här kommer en länk till en sådan där Golfdigest har listat 37 jobbiga typer av spelare att lira med. Du har här t ex spelaren som alltid ska ge svingtips, spelaren som ser ut som en pro men spelar som en sopa, handicapfuskare och paragrafryttaren. Klart värt ett besök denna lista då du säkert hittar någon som du känner igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>