Lite tips inför julen

Nu är det snart dags för jul igen vilket ju är klart trevligt. Vi golfare har ju annars normalt en ganska tung period nu då banorna inte direkt är i toppslag. Många banor är helt stängda eller så är det vintergreener som gäller.

Oavsett är det inte samma sak att spela nu som på sommaren när det är varmt och gott. Sen kan jag klart se det som något positivt att vi får ett uppehåll i säsongen då man på detta vis blir mer sugen på att få starta upp till våren igen.

Tidigare spelade jag även fotboll och då önskade man inget annat än en kort vinter så man slapp att spela mycket på det där jäkla gruset. Men helt utan vinter skulle jag inte vilja vara, bara att jag vill att den ska vara mycket kortare. Perfekt vore snö typ en vecka innan jul (en vit jul vill vi ju alla ha) för att den sedan ska ligga typ en månad. Efter detta får det gärna bli vår direkt.

Men nu vidare till julen som jag tänkte tipsa lite om i detta inlägg då tanken här är att lista lite presenter som man kan ge en golfspelare. Visst kommer jag att tipsa om en del saker som vi säljer här själva i vår shop men jag har även tänkt att tipsa om flertalet andra saker som vi för tillfället inte säljer.

Dyrare gåvor

Vi börjar med de lite mer uppenbara gåvorna att ge till en golfspelare men som också är förhållandevis dyra. Sen är det självklart bra gåvor men för många är det lite för höga priser helt enkelt.

Järnklubbor
 • Golfklubbor – Att köpa ett set med nya järnklubbor kostar självklart ganska mycket. Kollar man t ex hos Dormy så verkar de kosta från 2 000 kr vilket är ett reapris och sedan upp till ca 10 000 kr. På orders över 1 000 kr tillkommer det inte någon frakt från Dormy.

  Ett annat alternativ som jag själv har använt flera gånger är GigaGolf, detta är ett amerikanskt företag som säljer inte så kända märken men som är av mycket god kvalitet. Skaft och grepp är t ex från de mest kända tillverkarna så det är bara själva klubbhuvudet som är mindre känt namn på.

  Detta är klonade klubbor vilket inte alls är samma sak som kopior (som man ska hålla sig borta ifrån då de ofta är dåliga och för den delen icke lagliga) då de är designade med andra mer kända klubbor som förebild men är helt lagliga. Undersökningar säger att ca 70 % av kostnaden för de kända tillverkarnas klubbor kommer från marknadsföring, detta är en kostnad som inte kommer med dessa klubbor alls.

  Ett set klubbor från Gigagolf kostar från 900 – 1 700 kr i grundutförande. Sen kan du sätta på dyrare grepp och skaft om du önskar. Frakten ligger på ca 500 kr men detta betalar sig normalt då utgångspriset är så pass lågt.

  Sen finns det ju självklart många andra typer av klubbor som kan köpas som driver, träklubbor, putter osv.
 • Lektioner – En mycket bra gåva för dig som vill spendera en del är ett paket med golflektioner. De allra flesta av oss golfspelare kan behöva ta lite fler lektioner än vad vi gör. Priset för en gåva av detta slag varierar väldigt mycket beroende på vad du väljer.

  En lektion går på ca 400 kr och uppåt. Det bästa är troligen att köpa ett paket av något slag då det är svårt att bli så mycket bättre av bara en. Paket finns och kostar från ca 1 500 – 10 000 kr beroende på hur känd instruktören är och hur många lektioner som ska ingå.
 • GAME GOLF – I ett tidigare inlägg skrev jag om en intressant statistiksak som heter GAME GOLF. Kort är det små sändare som du sätter på dina klubbor och som därmed loggar all statistik du kan tänkas vilja ha under en runda. Kostnaden är 1 990 kr för detta system och jag kan säga att det finns på min önskelista i år. GAME GOLF

Billigare presenter

Nu när vi har gjort de uppenbara och klart dyrare presenterna är det dags att gå vidare till de som inte alla kostar lika mycket och som därmed passar till klart fler presentköpare. Här ska jag försöka tipsa om lite blandade saker och förhoppningsvis därmed få in lite grejer som du inte hade tänkt på sedan tidigare.

 • Headcover – Det kommer nästan alltid en headcover med till drivern, träklubborna osv. Men dessa är ofta ganska tråkiga och därmed kan det vara idé att köpa en ny med något roligare på. En klassiker är t ex fotbollslag där det finns snygga headcovers för de flesta kända lag. Annars kan det vara ett djur eller bara någon lite galen gubbe. Många säljer dessa och de kostar några hundra kronor.
 • Hörlurar – Spelar man golf själv är det trevligt att lyssna på lite musik samtidigt. Det är inte säkert att det då är så smidigt med ett par vanliga hörlurar då sladden kan komma i vägen. Något som då kan passa är ett par sporthörlurar som är trådlösa. Kostar inte speciellt mycket och fungerar bra för golfspel.
Toagolf
 • Toalettgolf set – En produkt som vi säljer här på sajten och som passar som en lite rolig present till någon som man tycker spelar lite för mycket golf. Ett enkelt set som du placerar vid toastolen och sedan är det bara att börja putta.

  Passar perfekt till pappor som inte kan få nog av golf, någon som bara tycker sig vara en väldigt bra puttare eller bara någon som du vill ge en lite rolig present till. Vi kan dock inte garantera att själva puttningen kommer att förbättras 😉 Toalettgolf set
 • Greenlagare – Det finns mängder med greenlagare men trots det har de en tendens att aldrig finnas tillgängliga när man som mest behöver den. Vet inte hur många gånger jag kommit på att jag la från mig den jag använde under senaste rundan i bilen. Greenlagare + markeringsknapp
 • Grepp – Du kanske inte har pengar att köpa ett nytt set med klubbor i present. Men nya grepp kan mycket väl vara ett intressant alternativ. Allt för många har grepp som är i dålig kondition vilket riskerar att försvåra spelet ordentligt.

  Det behöver heller inte vara speciellt dyrt eller svårt att byta grepp. Ett nytt grepp kostar från 50 kr och uppåt, utöver detta behöver du egentligen bara lite grepptejp och lacknafta. Väljer du att låta en shop göra detta kommer det att kosta klart mer än om du gör det själv. Hur man byter grepp har vi en guide om här på sajten och som du märker är det inte speciellt svårt. Byta grepp på golfklubba
 • Golfbok – En god bok är sällan en dålig gåva och då varför inte en som handlar om golf på något vis? En snabb sökning på Adlibris ger över 1 000 resultat för golfböcker, visst är de flesta av dessa på engelska men det kanske inte är något större problem. Finns ju t ex instruktionsböcker, historieböcker eller skönlitterära böcker att välja mellan.
Toagolf
 • Bikinipeggar – Ytterligare en produkt som vi säljer. Här är det plastpeggar som är formade som en tjej i bikini. Enkel och rolig gåva som heller inte gör några större hål i plånboken, vilket låter som en kombination som brukar ge mycket bra presenter.

  Eftersom peggarna är gjorda i plast så har de en mycket god hållbarhet och då de är ganska stora ska det heller inte vara något problem att hitta dem efter utslaget. Med peggar av detta slaget är det svårt att se att någon inte skulle vilja ge sig ut på en runda 😉 Bikinitjejer plastpeggar.
 • Greenfee – En enkel och klassisk present att ge till en golfspelare. Det finns säkert någon bana i närheten som inte har spelats ännu och varför då inte en greenfee på denna bana?
 • Chippingnät – Perfekt för den som vill träna i trädgården där hemma, eller för den delen kan man ta med sig detta nät till golfbanan för att skapa ett mål när du tränar. Chippingnät Pop-up
 • Caddyshack – Tyvärr har det gjorts alldeles för få filmer om golf. De kanske bästa är Caddyshack eller Tom i Bollen som man valde allt kalla dem för i vårt land. Klart roliga filmer är det iaf. Passar fint som ett paket under granden därmed, räkna sedan med att Tv-underhållningen är bokad för dagen efter. Finns i box med både ettan och tvåan. 
 • Uppvärmningsring – Istället för att värma upp med hjälp av att svinga några klubbor kan du istället enkelt trä på denna ring på en passande klubba. Bra present att ge bort. Uppvärmningsring

Förhoppningsvis har vi här lyckats komma på några bra tips som kan hjälpa dig inför julen. Självklart fick vi in lite länkar till några saker som vi själva säljer men det var kanske inte så konstigt då vi tycker oss ha en del grejer som passar till jul. Men då vi inte är heltäckande direkt så kan du här hitta länkar till flera andra shoppar också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>