Julklappar till golfare

Julen börjar nu närma sig med stormsteg och jag tänkte därför här slänga in lite tips på presenter som man kan köpa till en golfare. Ska försöka få in tips som är både stora och små. Är ju annars lätt att bara skriva att man ska ge någon en golfresa till Pebble Beach eller St Andrews. Men detta är nog inte presenter som få plats i många julbudgetar.

Greenfee

En väldigt enkel och klassisk present egentligen som kostar lite olika beroende på klubb ronden ska spelas på. De flesta golfare gillar att spela nya banor så finns det någon i närheten som personen inte spelat är det perfekt att ge bort en rond där. Eller finns det någon bana personen gillar lite extra och då passar det ju att spela där också.

Spelar du själv golf gör du självklart personen sällskap på ronden. Spelar du inte är tipset att ställa upp som caddie då de flesta av oss gärna slipper att bära eller dra bagen ett varv där ute.

Golfkikare

Golfikare är något alla golfare behöver

Ett lite dyrare tips då en kikare kostar från 1 500 kr och uppåt beroende på vad man vill ha. En kikare är ett strålande hjälpmedel ute på banan då den dels snabbar upp spelet och även gör att man alltid får rätt avstånd. Något som är en förutsättning för att spela bra.

Visst är den dyrare än andra gåvor men fördelen är att här får du en present som golfaren kommer att ha nytta av under många år. Jämfört med många andra golfgrejer blir det därmed en ganska billig pryl.

Golfbollar

Det finns två typer av golfare. De som köper bollar och de som hittar bollar som de sedan spelar på. Hittarna skulle aldrig kunna finnas om vi inte hade köparna som sprider ut nya bollar vid våra golfbanor.

Tillhör den du ska köpa present till köparna är det alltså perfekt att skaffa in ett gäng bollar för de går åt utan tvekan. Vet du inte vad personen spelar på se då till att kolla upp detta innan något inköps görs för det är inte perfekt direkt att köpa 50 kr/st bollar till en person som spelar 10 kronors eller tvärtom.

Det är även bra att veta ifall golfaren kan tänka sig att spela så kallade Floridabollar eller ej. Dessa finns i olika kondition från som nästan nya till lite mer slitna. Eftersom de är begagnade kostar de klart mindre än helt nya bollar. Är ju lite vad spelaren här kräver som får avgöra. Det man kan säga är att det ska vara ordentliga skador på en boll för att det ska märkas i prestanda. Floridabollar hittas t ex hos Out-of-bounds som är stora på detta. Nya golfbollar hittas överallt där golfgrejer säljs i princip.

Personlig golfpryl

Boll med personligt meddelande

Det går att få meddelande, namn osv på många golfgrejer och detta öppnar upp möjligheten för en personlig gåva. Kanske något smart, kärleksfullt eller roligt meddelande på en handduk eller varför inte på golfbollarna. Fantasin är det som får avgöra till stor del här. Uppskattat kommer det säkert att vara ifall du hittar på något bra iaf.

Det finns flertalet aktörer här i Sverige som kan hjälpa dig med att få ett personligt tryck på golfbollar. Det kanske inte är lika vanligt med att hitta detta till andra prylar men det går utan problem. Sen behöver det ju inte vara en säljare som är specialiserad på att göra golfgrejer som du tar kontakt med.

Trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar till golfaren

Att spela golf själv kan vara både lite tråkigt och skönt beroende på vem man är som person och vad man vill uppnå. Vissa spelar i princip aldrig själva då de tycker det är supertråkigt medan andra gör det ofta. Själv spelar jag t ex ganska ofta själv då mina golfvänner inte har möjlighet att spela tillräckligt ofta.

Att ha lite musik med sig när man spelar är då passande för att liva upp ronden lite, eller varför inte bara träningspassat på rangen eller övningsgreenen. Att spela med vanliga hörlurar är dock inte direkt smidigt då sladden har en tendens att komma ivägen mest hela tiden. Med ett par sköna trådlösa hörlurar löser man detta problem. Viktiga är att det är ett par mindre hörlurar som är in-ear då dessa sitter mycket bättre när man spelar. Stora hörlurar riskerar att komma ivägen och även glida omkring när det svingas för fullt.

Kostnaden varierar beroende på var du köper grejer ifrån. Importerar du behöver det inte kosta många kronor, köps de här i Sverige får du räkna med några hundra kronor iaf och sedan uppåt.

Skamlös egenreklam 1 – Groovevässare

Groovevässare för golfklubborna

Utan tvekan är detta en av våra mest populära produkter. Ett enkelt verktyg som hjälper dig att hålla klubborna i toppskicka genom att ordentligt rengöra groovsen på bladen. Ser även till att de är ordentligt skarpa för att kunna skapa den där spinnen som vi alla ju vill ha.

Finns få saker som imponerar mer på andra golfare än ett inspel som verkligen river loss på greenen med spinn bakåt. Sen att det kanske inte händer direkt ofta för än själv är ju en annan sak. Personligen är vanligaste slaget att få backspinn på utslaget med drivern och på greenerna brukar bollen mest spinna till vänster 😉 Men groovevässaren hjälper iaf till ta dig så nära som möjligt att spela som proffsen eller bara den glada amatören som vill hålla klubborna i bra skick.

Vi tar 139 kr för en groovevässare.

Skamlös egenreklam 2 – MIG Golf

MIG Golf

Frågesport för golfare har vi här som ett perfekt tips till julklapp. Vem gillar inte frågesport och kan det då bli bättre än om det handlar om golf? Svaret måste ju helt klart vara att det inte finns och då säger ju logiken att det är en superpresent.

Spelet kräver sjävklart att flera kan lite om golf men om så är fallet har vi här ett trevligt nöje. Är ju inte fel att sedan kunna skryta ute på golfbanan om att man kan mest om golf. Oavsett vem som spelar bäst så vet ju alla då vem det är som är mest kunnig iaf för en dålig dag kan alla ha med spelet med att ha bästa hjärnan gäller ju alltid.

MIG Golf säljer vi för 189 kr hör i shoppen.

En tanke om “Julklappar till golfare

  1. Anonym says:

    Hej! Kul initiativ med julklappar till golfare! Nu letar jag efter en present att köpa till min pappa som spelar massvis av golf. Jag spelar inte själv så har ingen aning vad jag skall köpa. Förra året köpte jag en present till honom. Finns det några mer sidor som har tips på presenter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>