Golfen verkar klara sig bra trots Covid-19

Det är annorlunda tider vi lever i nu det råder det ingen tvekan om. Massor av företag har problem då ingen köper deras produkter eller tjänster men en sektor som verkar klara sig bra är våra golfbanor.

Väder är alltid en väldigt stor faktor för golfspelandet. Antalet som gillar att spela en regnig, kall och blåsig dag är nog ganska få jämfört med 15 – 20 grader varmt och sol. Visst har vi haft en del bra väder nu i början av säsongen men det har vi haft andra år utan att se denna ökning. På min hemmaklubb har de haft 7 000 spelade ronder under april jämfört med 4 200 under förra året.

Detta är något som jag själv t o m har märkt av och detta trots att våra ronder nästan alltid spelas sent på kvällarna när det är i princip folktomt. Golf på en tom bana är svårt att slå men i år har det nästan aldrig varit tomt.

Exakt varför det har blivit på detta viset får väl framtiden utvisa. Men något som är klart är att golfen är en av de möjliga aktiviteterna som passar sig bäst när social distansering gäller. Med bara några få modifieringar kan vi spela detta lir utan större problem. Skrev en artikel om just detta för någon vecka sedan så om du inte läst den är ett tips att titta in där för lite tips. Golf i coronatider.

Kanske är enkla svaret att folk sitter inne så mycket att de helt enkelt tar chansen att ge sig ut och göra något socialt som de får göra. Har sett andra spekulera om tävlingsaspekten av golfen drar folk till banorna då vi saknar det. Det vi får hoppas är att det håller i sig och att eventuella nybörjare fortsätter.

70+:arna har det ju nu tufft då de inte ska träffa folk men golf är faktiskt något de kan göra om de gör det smart. Inte att spela en lördag när banorna är fulla men 9 hål på kvällen om det är lugnt eller tidigt på morgonen för den delen bör inte vara några problem. Och motion blir ju bara viktigare och viktigare med åldern.

En uppiggande bild i Coronatider för oss golfare

Folkhälsan

Ser man till folkhälsan måste golfen ligga verkligen i topp när det gäller bra saker man kan göra för kroppen. Cyklar själv ganska mycket och de ger ju en hårdare form av träning men är även klart jobbigare. Promenader är ju lika bra som golf men ser jag till mig själv tycker jag ofta det blir tråkigt i längden varför jag sällan tar några längre sådana. 18 hål golf är en bra lång promenad det och går du bara 9 hål är det en rejäl promenad också.

Bästa kanske av allt med träningen som golfen ger är att det aldrig känns som träning. Aldrig tänkt inför en golftur att nu ska jag ut och träna kroppen och haft det som syfte med spelandet utan det har alltid varit för att det är skoj att lira. På samma vis har jag aldrig någonsin dragit ut på en joggingtur utan att enbart ha haft som mål att träna.

Detta är bara att hoppas så många som möjligt inser och allmänt ökar på sitt golfspelande eller börjar som nybörjare. För summan är ganska enkel där fler golfspelare ger bättre hälsa och även klart bättre ekonomi till golfklubbarna vilket vi vinner på i längder.

När jag skriver detta vet vi inte vad som ska hända med viruset. Andra länder börjar öppna upp mer och mer vilket gör att de närmar sig våra nivåer. Med tur där folk följer reglerna väl kanske spridningen kan minska och att vi kan börja återgå till en mer normal värld hyfsat snart. Det eller att alla forskare i världen som nu försöker få fram ett vaccin lyckas. Blir det tvärtom kanske det tar flera år innan allt kan bli mer som vi vill.

Golfen verkar iaf klara sig förhållandevis bra för närvarande.

Produkter från shoppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>