Dags att börja drömma om nästa år

Nu har man återigen kommit till den där delen på året då det är dags att sumera säsongen och se fram mot nästa år spel. Iaf för en själv som inte bor allra längst ner i landet.

Visst kan man troligen spela något till i år om man verkligen vill men med tanke på hur vädret ser ut just nu lär det inte vara speciellt troligt att det blir några fler slag.

Personligen kan jag iaf konstatera att jag spelade hyfsat mycket golf detta år, dock var jag alldeles för dålig på att träna. Åkte nog i princip aldrig ner till banan för att bara träna på någon detalj av spelet. Kan ju då iaf vara nöjd med att jag gjorde bästa rundan hittills i min golfkarriär och att jag då även hittade ner till 4,5 i handikapp. Nu lär det vara slut på sänkningar då man ju måste tävla för att komma längre ner något jag aldrig varit sugen på.

Det intressanta med detta spel är att man kan spela bra trots att man har en del ganska stora problem med spelet. För mig har detta varit ett år då drivern inte riktigt har önskat vara med i spel. Som tur var slår man hyfsat långt så det har gått att välja andra klubbor på många hål. Med tanke på hur golfgudarna fungerar lär jag väl nästa säsong slå bra drives men inte kunna slå ett långt järn så det träffar rätt kommun.

Det jag är mest nöjd med detta år är nog att jag på två par femmor har lyckats ha en snittscore under par under säsongen. Visst är det inte speciellt svåra hål men iaf. Även om ett av dem kan kosta ganska mycket då man genar över vatten för att kunna få ett bra läge att slå in på två. Som tur var slår jag ju mest draw vilket passar på detta hål då en slice är samma sak som vattenbesök.

När jag sumerar säsongen så kan jag alltså vara nöjd då jag har nått det mål jag hade med handikapp när jag började spela för en 10 år sedan eller något sådant. Nu är det bara att koncentrera sig på att försöka få ner snittscoren med något slag så kanske man kan börja vara nöjd med sig själv som golfare.

Sen är det nog ganska bra att vi har ett uppehåll för vinter då man ju får tillbaka suget efter att spela. Sen är det ju lite väl långt men man kan ju inte få allt. Istället blir det att ligga framför TVn på helgerna och kolla på spelet från USA för det är ju få saker som brukar ge mer sug. Har ju Masters i början av April som brukar hjälpa till där ganska friskt. Så nu går spelet i ide ett tag framöver och istället blir det mental träning i soffan. Något man ju kan behöva 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>