Mallen denna gången är kanske inte så mycket ett helt hål i sig utan är mer en form av green. Som namnet antyder så finns det två platåer på green. Detta då två olika förhöjda punkter och en tredje lägre punkt.
Många av mallarna som kommer dyka upp i denna lista har ett klart ursprung från ett visst hål. Detta gäller dock inte riktigt för platåerna. Troligen kom iden till dessa som för troligen alla andra av MacDonalds mallar från de brittiska öarna. Exakt vilket hål är dock inte känt utan det var nog mer en fråga om att sätta ihop inspiration från olika greener till en mer genomarbetad mall.
Par 4-hål
Det finns inget som säger att det måste vara ett visst par på hål av detta slag men det vanligaste är att det är frågan om längre par 4-hål. Även ofta ganska raka sådana.
Har arkitekten ett längre rakt utrymme den behöver använda kan det alltså vara ett bra designtrick för att få hålet att bli mer intressant. Var flaggan står kommer att påverka hur hålet spelas. Greenen ska vara av tillräcklig storlek för att det ska gå att ställa flaggan på alla de tre nivåerna som finns.
Det finns en annan mall som är lite liknande som kallas för Biarritz. Denna kommer vi till i ett senare avsnitt av denna serie men det som skiljer en sådan green är att sänkan i mitten där är mycket mindre så att det inte går att ställa en flagga där. Greenen är ofta avlång där med sänkan i mitten. Är det en double plateau är ofta greenen L-formad.
Bunker framför
Inte precis vid green men ca 60-70 framför green finns det oftast en bunker på dessa hål. Den tillsammans med placeringen av flaggan är det som styr strategin som gäller för dagen.
Även om hålet ser ganska enkelt kan det spelas mycket olika från dag till dag beroende av flaggans plats på green. Vilket då gör hålet klart mer intressant än vad det annars hade varit.