Bunker Ladder Challenge

Bunker Ladder Challenge är en övning som fokuserar på att utveckla både längdkontroll och precision i bunkerslag. Denna övning hjälper dig att bli bättre på att anpassa ditt slag beroende på avståndet till målet. Här ligger fokus på att få bollen att landa på en specifik punkt.

Det är inte var den stannar som är huvudsyftet här. Självklart ska du ta till dig hur långt bollen rullar ut för att bättre lära dig var bollen även stannar. Men här lär vi oss att sikta på en punkt på green.

Utrustning som behövs:

  1. Sandwedge eller annan bunkerklubba
  2. Golfbollar
  3. Koner eller andra markörer
  4. En bunker

Utförande:

  1. Förbered målen: Placera ut koner eller markörer på greenen i en rak linje från bunkern med olika avstånd (t.ex. 3, 5, 10, och 15 meter från bunkerns kant). Dessa markeringar fungerar som dina mål.
  2. Placera bollarna: Placera flera golfbollar på en och samma plats i bunkern, så att du kan fokusera på att slå upprepade slag från samma lie.
  3. Slå mot målen: Börja med det närmaste målet (3 meter). Försök att slå bollen ur bunkern och landa den så nära målet som möjligt.
  4. Successivt längre avstånd: När du har lyckats träffa det första målet (eller kommit nära), gå vidare till nästa mål på 5 meter. Upprepa processen för varje efterföljande mål tills du når det längsta avståndet.
  5. Återvänd: Efter att ha slagit mot det längsta målet, arbeta dig tillbaka mot det närmaste målet igen. Detta hjälper dig att justera din längdkontroll i båda riktningarna.
  6. Variation: För att öka svårighetsgraden kan du:
    • Byta startpunkt i bunkern för att skapa olika vinklar och lägen.
  7. Poängsystem: Du kan också införa ett poängsystem för att göra övningen mer utmanande:
    • 1 poäng för att landa bollen inom en meter från målet.
    • 2 poäng för att landa bollen inom en halvmeter från målet.
    • 3 poäng för att landa bollen mycket nära målet (t.ex. inom 30 cm).

Mål:

  • Förbättra längdkontrollen i dina bunkerslag.
  • Utveckla precision och konsekvens oavsett avstånd till målet.
  • Bygga självförtroende i att kunna anpassa dina slag för olika situationer på banan.

Genom att träna med Bunker Ladder Challenge kommer du att få en bättre känsla för både korta och långa bunkerslag, vilket i sin tur gör dig mer säker och effektiv när du hamnar i bunkrar under riktiga rundor.

Även om man kanske bara hamnar i ett par bunkrar i snitt per rond så är det viktigt att känna sig säker på spelet i bunkrarna. Annars är det lätt att slagen rinner iväg.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

En smidig övning där det som sagt var gäller att lära sig att landa vid en viss punkt. Viktigt att veta hur långt bollen flyger i luften beroende på hur man slår.

I övningen här i videon är det nedför där bollen landar vilket gör att den rullar ut långt. Vissa hål är det tvärtom istället där det är uppför och bollen stannar snabbt. Alltså viktigt att kunna slå rätt längd i luften vilket denna övning tränar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *