Texas Scramble

Ska man arrangera en lagtävling så finns det knappt någon bättre spelform än scramble. Detta om man är ute efter att det ska vara en lite mer rolig tävling. Är målet att ta reda på vilket lag som verkligen är bäst finns det nog bättre spelformer. Men för nöje är det tveksamt.

En scramble går enkelt till så att varje spelare slår ut på hålet. Efter detta väljs den bollen som ligger bäst och alla spelare slår därefter ett slag från denna plats. Vanligtvis markerar man bollen och sedan ska slagen slås inom ett scorekort ungefär från denna plats.

Spelformer golf - Texas Scramble

På detta vis fortsätter man sen resten av hålet. Vilket innebär att man även t ex har fyra chanser att putta. Sänks bollen är det självklart att räkna som det bästa slaget.

Det som gör Texas scramble lite annorlunda är att det finns en regel för utslagen. Den är att fyra utslag måste användas från alla spelare. En fyrboll har därmed bara två hål under hela rundan där det är helt fritt att välja vems boll man ska spela. Taktiskt spel är därför viktigt på utslagen då man i slutet av rundan inte vill ha tvång att välja en viss spelares boll.

För att räkna ut handikapp slår man ihop handikappet för alla spelar som är med och sedan delar på tio. Det blir därmed inte många slag i handikapp men detta övervägs av att det troligen kommer att bli en runda med mycket låg score.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

På min golfklubb brukar det anordnas en tävling i denna spelform som vi är ett team som deltar i. Även om vi utan att överdriva inte har haft några stora framgångar så är det en mycket trevlig spelform.

Gäller att vara taktisk på utslagen och sedan sätta upp inspelen när flaggan för att ha chans till många birdies. Rekommenderas starkt och då även för en sällskapsrunda ifall det är lite mindre folk på banan.

Produkter från shoppen

Mängdrabatt
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Mängdrabatt
BlåBlå
GrönGrön
GulGul
+2
49 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Mängdrabatt
RödRöd
SvartSvart
VitVit
25 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>