Gula bollen

Denna spelform har många olika namn och det beror mycket på vilken färg man vill att den extra bollen ska ha. I grund och botten är detta en variant på scramble.

Ett lag om fyra deltagare spelar en runda golf tillsammans. På varje hål spelar varje spelare sin individuella boll och man ska sedan välja ut två resultat på hålet och summera den scoren.

Spelformer golf - Gula bollar

Det som är lite speciellt är att på varje hål spelar en spelare med en ”gul boll” (behöver självklart inte vara detta utan bara en märkt boll) och denna spelares score ska alltid räknas in som en av resultaten. Det andra resultatet som väljs är det bästa av de tre andra spelarnas score.

Den gula bollen roterar sedan bland lagmedlemarna så att spelare A har bollen på första hålet och spelare B på andra hålet osv.

Vill man går det att lägga till ytterligare dimensioner på denna spelform som t ex att en spelare som slår bort den ”gula bollen” blir eliminerad från tävlingen och att laget fortsätter som en treboll. Detta kan dock bli lite tråkigt för denna spelare och ett helt lag kan försvinna från tävlingen då de inte har tillräckligt många spelare kvar. Men är alla inställda på det kan det vara ytterligare ett spänningsmoment att lägga till.

Det går även bra att ha som en lite bonustävling att varje lag räknar ut score på sin ”gula boll” och att det lag som har lägsta score på denna vinner en bonus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>