Bag Raid

Denna spelform är en lite mer lekfull spelform som passar två vänner som vill gå ut och spela en avslappnad matchspelsrunda. Spelformen passar sig inte direkt för tävlingar men det gör den inte mindre rolig för det.

Golf spelformer - Bag Raid

Spelformen är egentligen väldigt enkel man kan för den delen vara mycket trevlig. Du spelar matchspel enligt de reglerna som där finns. Vinner en spelare sedan ett hål får hans motståndare välja ut en klubba ur hans bag som döms ut. Denna klubba får sedan inte användas alls under resten av rundan.

Alla klubbor kan väljas men det är vanligt att man ger imunitet till puttern då detta ju annars hade varit första klubba att väljas. Det gäller istället att välja klubborna som din motspelare känner sig mest komfortabel med eller som passar bäst för de kommande hålen.

Det är även en spelform som är lärorik då du inte kan räkna med att ha den mest passande klubban för alla hålen ifall du nu inte förlorar alla hål. Du blir därmed tvingad att vara lite mer kreativ när du väljer dina slag.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

Klart rolig form av matchspel där det går vara lite taktiskt och plocka bort favoritklubborna eller klubbor anpassade till just banan. Lång bana och ingen driver eller spoon, många inspel från 120 – 150 meter och ingen järn 9 – 6 i bagen. Kan bli tufft men skoj. Rekommenderar denna spelform starkt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>