Treboll

Är man inte fyra spelare som ska ge sig ut på en rond går det fortfarande att spela något som liknar fyrboll. Lite lätt överraskande kallas denna spelform för tre spelare för treboll.

Här spelar varje spelare en match mot de två andra. På varje hål spelar alltså A+B, A+C och B+C mot varandra. Standard matchregler gäller för spelet även om man så klart måste vara flexibel på vissa saker som kanske spelordning för att få det att flyta på lite bättre.

För att räkna ut hur många slag en spelare erhåller mot någon av de andra får man helt enkelt göra två uträkningar. Spelare A ska få 10 extraslag, spelare B 5 extraslag och spelare C 2 extraslag. Alltså har spelare A i sin match mot B att tillgodoräkna sig 5 slag och mot C 8 slag. I matchen mellan B och C får B-spelaren 3 slag.

Räkna ut detta på förhand och skriv gärna upp på ett scorekort vilka hål det blir slag på före ronden så alla vet vad som gäller. Annars finns risken att det ska börja räknas inför varje hål vilket lätt leder fram till fel.

När ronden är slut kan man antingen räkna ihop allt som enskilda matcher så att en spelare kan vinna en match men förlora en annan t ex. Alternativt räknar man ihop det till en gemensam tävling där man får ut en slutsegrare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>