Tåget

Intressant spelform där det handlar om att få flest poäng under ronden men där det krävs att hålla ihop spelet för att inte tappa dem alla.

Grunden är enkel och det är att du får 1 poäng för ett par, 3 poäng för en birdie och 6 poäng för en eagle. Den som har flest poäng har vunnit. Men riktigt så enkelt är det inte för om du gör en dubbelbogey eller två bogeys i rad tappar du alla ihopspelade poäng sedan innan och får börja om på noll. Vill man går det självklart att justera hur många poäng som delas ut för de olika sakerna.

Golf spelformer - Tåget

Det gäller alltså verkligen att hålla ihop spelet så att en bra poängsamling inte tappas helt på sista hålet. Spelformen passar bäst om man räknar in handicap då det annars kan bli väldigt svårt att hålla kvar sina poäng.

Går att spela om man bara är två men blir roligare och man är tre eller fyra i bollen. Klarar du att hålla ihop ditt spela som ett väloljat tåg och bara samla och samla poäng?

Det går så klart att variera hur man gör med poängen. T ex kan man ha en lösning om att man kan casha ut poängen om man så vill. T ex att en spelare skulle kunna casha ut hälften av poängen som är insamlade men att man då kommer ner på noll igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>