Skins

Skins är en av de klassiska spelformerna som man ofta hört talas om. Frågan är bara hur många som egentligen har spelat på detta vis någon gång. Det är även en mycket enkel spelform vilket ofta är trevligt.

Det allt går ut på är att man tävlar om varje hål. Vinner en spelare ett hål får han ett skin. Skulle hålet delas går skinnet vidare till nästa hål. Den som vinner det då får två skins. Skulle exempelvis de 7 första hålen delas och någon vinner hål 8 så blir det hela 8 skins som vinst. Det är alltså matchspel som gäller i grunden för denna spelform.

Golf Spelform - Skins
Vinn rätt hål och ta hem många skins

Detta är en spelform som fungerar för alla handikapp mot varandra då det bara är att lägga på sina handikappslag per hål och räkna ut resultatet efter detta. Självklart kan man även spela utan handikapp.

Det fungerar ju självklart inte att spela på detta vis ifall man är själv men 2 – 4 spelare går bra. Är man flera så blir det ju troligen fler delningar vilket gör att det oftare kan delas ut flera skins samtidigt vilket kan ändra ställning ordentligt.

I princip kan en spelare om det är 3 eller 4 spelare ha en riktigt dålig dag på banan och ha flera slag på alla hål utan ett och vinna totalt. Detta ifall de andra delar de andra hålen. Nu kanske detta inte är så troligt men möjligt är det iaf vilket ger ytterligare en spänning till spelformen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>