Las Vegas Amigo

Denna spelform för fyra spelare är lite annorlunda då du inte ens vet vem som är på ditt lag när ett hål börjar. Detta avgörs nämligen efter utslaget.

Alla spelare slår varsitt utslag. De två spelarna som har placerat sitt utslag mest åt vänster bildar ett lag och de två som är till höger bildar ett lag. Är det ett par fyra eller femhål använder ni helt enkelt centrum på fairway som riktmedel. Är det ett par 3-hål är det flaggan som avgör. Oftast är det uppenbart vem som är längst åt ett hål men om det är tveksamheter avgör man enligt de två reglerna.

Efter utslaget går det att välja hur man vill spela vidare. Men vanligaste är troligen att man spelar fyrboll bästboll efter detta där den spelare med lägst score för laget räknas. Varje spelare hålar då ut sin egna boll.

Då lagen kan variera från hål till hål får man räkna hur många hål varje spelare har vunnit för att till slut få fram en vinnare. Om lag A+B vinner hål ett får de alltså 1 poäng var. Spelar sedan A+C nästa hål och vinner har efter det hållet A totalt två poäng och B+C ett poäng var.

Spelformen kan leda fram till lite intressanta taktiska val i slutet av en rond. Ligger en spelare ett efter en annan vill den verkligen inte spela i lag med denna spelare. Detta gör att det troligen är bäst att spelaren som leder hela ronden är den som slår ut först på varje hål för att de andra ska kunna göra mer taktiska val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>