Köpenhamnare

Detta är en rolig spelform som normalt spelas när man är tre i en boll. Det hela går ut på att man har 6 poäng som ska delas ut på varje hål.

Den som vinner ett hål får 4 poäng. Kommer en tvåa får denna 2 poäng. Skulle två personer bägge ha bästa resultat får de 3 poäng var och den som kommer sist får inget. Om en vinner hålet och de andra två delar resultat blir poängfördelningen 4-1-1. Sista möjligheten är att alla har samma resultat och då får alla 2 poäng.

Oavsett hur det går är tanken att 6 poäng delas ut på varje hål. Detta kan leda fram till stora omkastningar och något som främjar offensivt spel.

Golf Spelform - Köpenhamnare

I princip kan man även spela denna spelform om man är fyra spelare. Dock måste man troligen då ändra hur många poäng som delas ut per hål då det annars blir problem om alla skulle dela ett hål. Alternativt har man samma poängräkning men bara nollar ett hål som alla delar då det ju egentligen inte spelar någon roll.

Spelar man en Köpenhamnare så gör man detta normalt med handicap. Varje spelare får då alternativt sitt exakta spelhandicap och detta används. Alternativt räknar man att spelaren som har lägst handicap spelar som scratchspelare.

De spelare med högre handicap får sedan så många slag som de extra erhåller jämfört med den bäste spelaren. Om tre spelar och den bästa spelaren får 5 slag och de andra 10 och 15 räknar man alltså bort fem slag från de två spelarna med högre handicap. De erhåller alltså 5 respektive 10 slag och dessa delas ut på de hålen med lägst index.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

Detta är en trevlig spelform som jag och några vänner brukar spela lite då och då. Gör rundan lite mer intressant även om det blir lite matte för den stackaren som håller räkningen.

Tipset är att du föreslår denna spelform om du har höga höjder och djupa dalar i ditt spel, då kommer du troligen att gå bra. Alternativt om du bara vill ha lite skoj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>