Daytona

Detta är en spelform för dig som gillar en match där det kan hända saker. Denna spelform är till för fyra personer och man räknar bägge spelarnas slag men man slår ihop dem för att få en summa.

Golf Spelform - Daytona

Det hela går till så att de två spelarna spelar ut hålet som vanligt. Efter detta så sätter man ihop resultatet. Säg att en spelare på ett par fyra har 5 slag och den andra har fått 4 slag. Då får man 45 totalt tillsammans då man hela tiden sätter den lägsta scoren först ifall någon har gjort par eller bättre.

Har de bägge spelarna istället haft bogey eller sämre så sätter man alltid den högsta siffran för. Säg att spelarna istället har 5 och 8 slag så skulle resultatet alltså bli 85.

Det kostar alltså att inte göra par eller bättre på hålen. Varför det blir väldigt viktigt att en spelare gör det. Om ni gör ett par och andra har 9 slag på ett par fyra får ni alltså 49 poäng. Skulle bägge göra bogey blir det 55 poäng för att inte tala om ifall bägge skulle göra dubbel vilket ger 66 poäng.

Sedan är det bara att spela hela rundan och det paret som till slut har lägsta score är även vinnarna. Så nu är det bara att ta fram kulramen (eller mobilen om du är slö och modern) och börja spela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>