Choker

Spelform för 3 eller 4 spelare där en spelare sätts under lite större press än de andra i laget. För på varje hål står en spelare för halva lagets score och de andra för andra halvan.

Golf spelformer - Choker

Det finns många olika varianter på denne spelform men om man tar det grundläggande så säger vi att det är en fyrboll. Spelare A, B, C och D. På hålet man spelar så är det A som är chokern och då räknas hans score. De andra spelarnas score räknas sedan tillsammans.

Olika varianter kan vara t ex att man roterar vem som är chokern så att på hål 1 är det A, på hål 2 B osv. Annan variant är att alla slår ett uslag och sedan blir chokern den spelaren som har bäst utslag.

Man kan även spela flera olika varianter på hur de övriga spelarna i bollen ska lira. Den som är choker spelar helt som vanligt oavsett o räknar scoren. Men de andra kan t ex spela scramble eller vanligt och sedan ta bästa scoren. Är det tre i laget gäller i princip samma sak bara att det blir en spelare mindre bland de som inte är chokern.

Uppenbarligen en spelform som är av det lite roligare slaget även om det självklart kan ge intressanta tävlingar. Namnet kommer så klart av det faktum att det på varje hål är en spelare som hela tiden har lite större press på sig och därmed får chansen att choka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>