Auto Win

Denna spelform eller betting spel passar bäst för tre eller fler golfare men kan också spelas om man bara är två i bollen. Auto Win passar också strålande att ha vid sidan av vanligt slagspel eller liknande.

Tanken är att en spelare automatiskt vinner ett hål ifall han gör något av följande;

  • Chippar i från ett läge utanför greenen. Slag från fringen räknas dock inte. Man kan även välja att räkna längre slag om man vill, t ex allt inom 125 m.
  • Sätter ett bunkerslag.
  • Placerar ett inspel från 125 meter eller längre inom längden på flaggstången från hålet.
Golf Spelform - Auto WIn
Lite Las Vegas över denna spelform

Vill man kan man självklart lägga till andra saker som ger vinst på ett hål som t ex att träffa green på två slag på ett par 5-hål eller något annat som man tycker passar. Det är självklart ni själva som sätter upp vilka regler ni ska följa.

Den spelare som i slutet av rundan har vunnit flest hål vinner också tävlingen. Om två eller flera spelare bägge vinner ett hål kan ni välja på att de antingen delar på poängen, att inte ge något poäng alls eller att poängen hänger med till nästa hål. Finns det ingen vinnare på ett hål brukar normalt poänget försvinna eller så kör man att det går vidare till nästa hål.

Då denna spelform inte påverkar spelet i övrigt går det mycket bra att spela det som en lite rolig sidotävling till det vanliga spelet för att göra allt lite roligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>